Catalonia din Spania distribuie gratuit produse menstruale reutilizabile

spania - FOTO: Freepik
Guvernul regional din Catalonia lansează un program amplu pentru a combate "sărăcia menstruală", o problemă gravă care afectează milioane de femei din regiune. Prin intermediul acestui program, aproximativ 2,5 milioane de persoane vor avea acces la produse menstruale în peste 3.300 de farmacii din regiune.

Regiunea Catalonia din Spania a început luni să ofere gratuit cupe menstruale reutilizabile, lenjerie de corp și tampoane din pânză în farmacii, în cadrul uneia dintre primele inițiative de acest gen din lume. Programul face parte dintr-un efort al guvernului regional de a reduce "sărăcia menstruală", după ce un sondaj a arătat că aproximativ 44% dintre femeile care folosesc produse menstruale în Catalonia nu își pot permite primul produs ales, iar 23% au declarat că sunt nevoite să refolosească produse concepute pentru o singură utilizare, potrivit Reuters.

Programul face parte dintr-o inițiativă a guvernului regional de a reduce "sărăcia menstruală", după ce un sondaj a descoperit că aproximativ 44% dintre femeile care folosesc produse menstruale în Catalonia nu își pot permite produsul preferat și 23% au spus că trebuie să refolosească produse destinate utilizării o singură dată.

Disponibilitatea limitată a produselor pentru colectarea sângelui menstrual - adesea din cauza costului, a lipsurilor privind resursele de apă sau a educației - poate determina fetele și femeile să absenteze de la școală sau de la muncă și să crească riscul de infecție și sindromul de șoc toxic.

Femeile pot cheltui 2.500 de euro (2.713 dolari) pe produse sanitare pe durata vieții lor, în timp ce optând pentru produse reutilizabile vor reduce acest cost la aproximativ 145 de euro, au declarat autoritățile.

Inițiativa în regiunea de nord-est va beneficia aproximativ 2,5 milioane de persoane care vor putea găsi produsele în peste 3.300 de farmacii.

Măsura vizează, de asemenea, reducerea celor peste 9.000 de tone de deșeuri generate în fiecare an în Catalonia de tampoanele și absorbantele sanitare folosite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel