Știrile zilei în Sănătate și Farma. Lilly investește 4,5 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de medicamente. Medicamentele contrafăcute, vândute online

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@lenadig
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Acțiunile Humana au scăzut cu până la 22,4% miercuri, după ce asigurătorul de sănătate a declarat că înscrierile în planurile sale de asigurare Medicare de top au scăzut brusc, punând sub semnul întrebării veniturile și plățile de bonusuri ale companiei pentru 2026.

Vânzarea masivă a redus cu aproape 4 miliarde de dolari valoarea de piață a companiei, după ce aceasta a spus că ratingul de calitate al unuia dintre planurile sale, care reprezintă aproape jumătate din numărul de membri ai Medicare Advantage (MA), a scăzut de la 4,5 la 3,5 anul trecut, transmite Reuters.

FDA din SUA afirmă că medicamentul pentru pierderea în greutate de la Lilly nu mai este în deficit

Medicamentul blockbuster pentru pierderea în greutate de la Eli Lilly nu mai este în deficit în Statele Unite, a arătat miercuri site-ul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA). Deficitul tuturor dozelor medicamentului, tirzepatidă, vândut sub denumirile Mounjaro pentru diabet și Zepbound pentru gestionarea greutății, a fost rezolvat, a anunțat FDA.

Zeci de tigri și lei captivi au murit în Vietnam

Zeci de tigri și lei aflați în captivitate au murit în ultima lună în sudul Vietnamului, testele arătând că aceștia erau pozitivi pentru gripa aviară, a informat joi Ministerul Sănătății și mass-media de stat. Două probe prelevate de la tigri morți din Mango Garden Resort, în provincia Dong Nai, au fost testate pozitiv pentru tulpina H5N1 de gripă aviară, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat. Douăzeci de tigri au murit la resort de la începutul lunii trecute.

Gilead semnează acorduri cu 6 producători de medicamente generice pentru a vinde medicamente anti-HIV în țările cu venituri mici

Gilead Sciences a declarat miercuri că a acordat licențe fără redevențe pentru șase producători de medicamente generice pentru a fabrica și vinde versiuni mai ieftine ale medicamentului său de prevenire a HIV în 120 de țări cu venituri mici și mijlocii.

Producătorul de medicamente din SUA intenționează, de asemenea, să furnizeze companiilor versiunea sa de marcă a medicamentului, lenacapavir, în 18 țări, cum ar fi Botswana, Etiopia și Kenya, până când acestea își vor construi capacitatea de producție și vor putea susține pe deplin cererea, a declarat Gilead. Aceste țări reprezintă aproximativ 70% din cazurile de HIV.

ONU intenționează să înceapă a doua rundă de vaccinări împotriva poliomielitei în Gaza la mijlocul lunii octombrie

Națiunile Unite fac pregătiri pentru a începe la mijlocul lunii octombrie o a doua rundă de vaccinare a aproximativ 640.000 de copii din Fâșia Gaza împotriva poliomielitei, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric. El a spus că suplimentele de vitamine vor fi, de asemenea, distribuite în timpul campaniei de vaccinare.

CDC din SUA avertizează asupra riscului de supradoză din cauza medicamentelor contrafăcute comandate online

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a avertizat miercuri oficialii din domeniul sănătății publice și clinicienii cu privire la riscul potențial de supradoză pentru persoanele care comandă medicamente eliberate pe bază de rețetă contrafăcute de la farmacii online.

Pilulele contrafăcute vândute prin intermediul farmaciilor ilegale online conțin frecvent fentanil, un opioid sintetic care este principala cauză a supradozelor în Statele Unite, a declarat agenția de sănătate.

Medicare din SUA emite reguli actualizate pentru a doua rundă de negocieri privind prețurile medicamentelor

Guvernul Statelor Unite va oferi mai mult timp pentru negocieri și mai multe oportunități pentru producătorii de medicamente de a trimite oferte contrare în timpul celei de-a doua runde de discuții privind reducerea prețurilor pentru programul său Medicare, a declarat miercuri.

Lilly va investi 4,5 miliarde de dolari într-o nouă facilitate pentru a extinde producția de medicamente experimentale

Producătorul de medicamente din SUA, Eli Lilly, a declarat miercuri că va investi 4,5 miliarde de dolari pentru a crea un nou centru în Indiana, care se va concentra pe dezvoltarea de noi modalități de a fabrica medicamentele sale și pe creșterea producției de medicamente experimentale utilizate în studiile clinice.

Lilly și rivalul său danez Novo Nordisk sunt lideri de piață pentru o clasă de tratamente pentru pierderea în greutate cunoscute sub numele de agoniști GLP-1, care funcționează prin suprimarea apetitului. Unii analiști estimează că această piață va ajunge la 150 de miliarde de dolari până la începutul anilor 2030.

Melania apără dreptul la avort, în timp ce Donald Trump spune că statele ar trebui să decidă, raportează The Guardian

Melania Trump scrie în memoriile sale viitoare că o femeie are dreptul la avort, a raportat miercuri ziarul The Guardian, în timp ce soțul ei, Donald Trump, susține capacitatea statelor americane de a restricționa procedura.

"De ce ar trebui cineva, altcineva decât femeia însăși, să aibă puterea de a decide ce face cu propriul corp?", scrie Melania Trump în memoriile sale, care urmează să fie publicate cu patru săptămâni înainte de alegerile din 5 noiembrie, în care soțul ei se confruntă cu democrata Kamala Harris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diabet simptome - Foto: Freepik @plusonevector
EXCLUSIV
Diabet: cele 5 simptome care apar încă de la început
Durere de stomac bruscă: 7 motive pentru care apare

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel