Știrile zilei în Sănătate și Farma. Proces din cauza costurilor ridicate ale insulinei. OMS aprobă primul test diagnostic pentru mpox pentru utilizare de urgență

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@pressfoto
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din sănătate și domeniul farmaceutic.

Procurorul general din Texas dă în judecată producătorii de insulină și intermediarii farmaceutici din cauza costurilor ridicate. Procurorul general din Texas a dat în judecată principalii producători de insulină și managerii de beneficii farmaceutice (PBM), acuzându-i că au colaborat pentru a inflama costul insulinei. Biroul procurorului general din Texas, Ken Paxton, a declarat joi că a dat în judecată producătorii de insulină Eli Lilly, Novo Nordisk și Sanofi, transmite Reuters.

Ghana raportează primul caz de mpox, dar varianta nu este încă clară

Serviciul de sănătate din Ghana a raportat primul caz de mpox în acest an, fără a dezvălui care variantă a fost înregistrată, conform unei declarații. Un oficial din domeniul sănătății a declarat pentru Reuters că testările sunt în curs de desfășurare pentru a determina dacă este vorba despre forma cladei Ib a virusului mpox, care a stârnit îngrijorări globale, deoarece pare să se răspândească rapid și se cunosc puține lucruri despre tulpina respectivă.

Medicamentul pentru pierderea în greutate al lui Lilly a fost scos de pe lista de deficit a FDA

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a scos medicamentele de pierdere în greutate și diabet ale lui Eli Lilly de pe lista de deficit la sfârșitul zilei de miercuri, ceea ce probabil va pune presiune asupra firmelor care vând versiuni mai ieftine cunoscute sub numele de medicamente compuse.

Tratamentul pentru diabet Mounjaro a fost pe lista de deficit a regulatorului sanitar din late 2022, în timp ce medicamentul pentru pierderea în greutate Zepbound a fost adăugat în aprilie, deoarece cererea a depășit cu mult oferta.

NHS din Anglia va oferi medicamentul pentru pierderea în greutate al lui Lilly unor pacienți

Serviciile Naționale de Sănătate din Anglia vor oferi medicamentul pentru pierderea în greutate al lui Eli Lilly unui număr de aproape un sfert de milion de persoane, ca parte a unui plan pe trei ani, a declarat joi regulatorul costurilor medicamentelor din țară.

Medicamentul, numit Mounjaro în Regatul Unit și Zepbound în SUA, va fi oferit inițial persoanelor obeze care au cel puțin trei condiții de sănătate legate de greutate, a declarat Institutul Național pentru Sănătate și Asistență Medicală.

AbbVie își reduce prognoza de profit pentru 2024, invocând cheltuieli de cercetare și dezvoltare

AbbVie a redus joi prognoza sa pentru profitul ajustat din 2024, invocând impactul a 82 de milioane de dolari în etape și cheltuieli de cercetare și dezvoltare legate de achiziții. Producătorul de medicamente se așteaptă ca profitul anual ajustat pe acțiune să se situeze între 10,67 și 10,87 dolari, comparativ cu prognoza anterioară de 10,71 până la 10,91 dolari pe acțiune, conform unui document de reglementare.

OMS aprobă primul test diagnostic pentru mpox pentru utilizare de urgență

Organizația Mondială a Sănătății a autorizat testul diagnostic pentru mpox al Abbott Laboratories pentru utilizare de urgență joi, prima astfel de aprobată în efortul agenției de a spori capacitățile de testare în țările afectate de focare ale bolii.

Testul PCR în timp real, Alinity m MPXV assay, permite detectarea ADN-ului virusului mpox din tampoane de leziuni ale pielii umane, a declarat OMS, adăugând că este destinat utilizării de către personalul de laborator clinic instruit.

California raportează gripă aviară la două persoane care au avut contact cu vacile infectate

California, cel mai mare stat producător de lapte din SUA, a confirmat joi două cazuri umane de gripă aviară la persoane care au avut contact cu vaci de lapte infectate cu virusul. Cazurile aduc numărul total de infecții umane cu gripă aviară în SUA, în rândul persoanelor care au avut contact cu vaci de lapte și păsări, la 15 în acest an. O altă persoană din Missouri, care nu a avut contact imediat cunoscut cu animalele, a fost de asemenea testată pozitiv.

SUA alocă până la 510 milioane de dolari pentru a stimula producția internă de echipamente de protecție

Administrația Biden a acordat până la 510 milioane de dolari pentru a stimula producția internă de echipamente de protecție personală (EPP), cum ar fi halatele de izolare, pentru a reîncărca Stocul Național Strategic (SNS) în pregătirea pentru viitoare urgențe de sănătate publică, a declarat aceasta joi.

Gilead va dona remdesivir pentru utilizare de urgență împotriva bolii Marburg în Rwanda

Gilead Sciences a declarat joi că va dona aproximativ 5.000 de fiole din medicamentul său antiviral remdesivir pentru utilizare de urgență în răspuns la focarul de virus Marburg din Rwanda.

Medicamentul este furnizat în colaborare cu ministerul sănătății din Rwanda și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa, a spus Gilead.

Medicare din SUA emite reguli actualizate pentru a doua rundă de negocieri privind prețurile medicamentelor

Guvernul american va oferi mai mult timp pentru negocieri și mai multe ocazii pentru ca producătorii de medicamente să prezinte oferte contrare în timpul celei de-a doua runde de negocieri privind reducerea prețurilor pentru programul său Medicare, a declarat miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diabet simptome - Foto: Freepik @plusonevector
EXCLUSIV
Diabet: cele 5 simptome care apar încă de la început
Durere de stomac bruscă: 7 motive pentru care apare

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel