Știrile zilei în Sănătate și Farma. Solicitări pentru vaccinare. Vânzări slabe ale medicamentelor în țările subdezvoltate economic

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@The Yuri Arcurs Collection
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, joi seara, medicamentul pentru schizofrenie al Bristol Myers Squibb, marcând prima nouă categorie de medicamente antipsihotice în decenii.

Informațiile de etichetare ale tratamentului, Cobenfy, nu includ un avertisment despre riscul crescut de mortalitate în rândul unor pacienți vârstnici, spre deosebire de alte medicamente utilizate frecvent pentru această afecțiune, transmite Reuters.

Acord pentru un milion de vaccinuri împotriva mpox

Bavarian Nordic a anunțat joi că a semnat un acord cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru un milion de doze ale vaccinului său împotriva mpox, Jynneos, pentru țările din Africa afectate de focarul de boală. Acordul include 500.000 de doze ale vaccinului anterior angajate de Gavi, o alianță public-privată care cofinanțează achizițiile de vaccinuri pentru țările cu venituri mici.

Retragerea Oxbryta de la Pfizer ar putea accelera studiile medicamentelor experimentale rivale pentru anemia falciformă

Decizia Pfizer de a retrage tratamentul său pentru boala celulelor falciforme, Oxbryta, din cauza riscului de deces, ar putea ajuta la accelerarea studiilor unor rivali experimentali noi, au declarat analiștii de pe Wall Street.

Oxbryta, unul dintre cele cel puțin șase tratamente disponibile pentru această afecțiune, este utilizat în principal de pacienții cu simptome ușoare până la moderate. Medicamentul a primit aprobată accelerată în SUA în 2019, necesitând studii suplimentare pentru a confirma beneficiile.

FDA alertează pacienții cu privire la retragerea Oxbryta de la Pfizer

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a avertizat joi pacienții și profesioniștii din domeniul sănătății cu privire la retragerea tratamentului pentru boala celulelor falciforme, Oxbryta, de la Pfizer. Compania a declarat că retrage medicamentul de pe toate piețele din cauza riscului de complicații dureroase și deces.

Producătorul Sensodyne, Haleon, își va crește participația în JV-ul din China

Haleon plănuiește să-și crească participația în joint venture-ul său din China de la 55% la 88%, a declarat vineri compania britanică de sănătate pentru consumatori. Aceasta va plăti 4,47 miliarde de yuani (637 de milioane de dolari) pentru a cumpăra participația de la partenerii săi Tianjin Pharmaceutical Group (TPG) și Tianjin Pharmaceutical Da Ren Tang Group (DRTG), a anunțat firma listată la Londra.

Americanii solicită vaccinarea împotriva gripei aviare

Fermierii din SUA își intensifică presiunea asupra administrației Biden pentru a permite vaccinarea găinilor, curcanilor și vacilor pentru a le proteja de infecțiile cu gripă aviară, care au devastat efectivele timp de trei ani. În această toamnă, efectivele din industria de păsări din SUA, în valoare de 67 de miliarde de dolari, se confruntă pentru prima dată cu un risc dublu de infecții din partea fermele de lapte și a păsărilor migratoare care pot răspândi boala.

FDA ridică restricțiile clinice asupra studiilor Biomea pentru diabet, după o evaluare a siguranței

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a ridicat restricțiile clinice asupra studiilor în curs de desfășurare ale Biomea Fusion pentru medicamentul său experimental pentru diabet de tip 1 și tip 2, a anunțat joi dezvoltatorul de medicamente.

Regulatorul a impus o restricție asupra a două studii ale medicamentului său principal, BMF-219, în iunie, din cauza preocupărilor legate de toxicitatea hepatică. Acțiunile Biomea au scăzut cu 22% de atunci, dar au încheiat ziua cu 9,1% mai mult, la 9,57 dolari.

Sute de milioane de dolari pentru lupta anti-mpox

Peste 800 de milioane de dolari au fost promise Centrului African pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru lupta împotriva unui focar de mpox în expansiune pe continent, a declarat joi șeful agenției, adăugând că suma este mai mare decât se așteptase. Anterior, agenția promisese să strângă 600 de milioane de dolari pentru mpox, care a fost declarat o urgență globală de sănătate în mijlocul lunii august, după ce o nouă tulpină a început să se răspândească din Republica Democratică Congo către țările vecine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diabetul de tip 2, identificat cu AI. Tonul vocii, analizat

Crossuri externe

pixel