"Nephro", primul film românesc care prezintă realitatea cu care se confruntă pacienții dializați, lansat în mediul online

nephro - FOTO: Freepik
Fresenius Medical Care România prezintă "Nephro", un film emoționant care evidențiază puterea pe care o au legăturile interumane în contexul unor provocări medicale. Scurtmetrajul face parte dintr-o campanie de conștientizare a realității cu care se confruntă pacienții dializați și familiile acestora.

O poveste despre reconciliere și speranță "Nephro" este un scurtmetraj emoționant care explorează complexitatea relațiilor interumane în contextul unei provocări medicale semnificative - dializa.

Filmul urmărește povestea Ancăi, o tânără de 26 de ani, și a tatălui ei, Vlad, care se reîntâlnesc după 15 ani de separare. Filmul aduce în prim-plan teme universale precum iertarea, regretul și puterea reconcilierii. Prin intermediul personajelor sale complexe, "Nephro" oferă o perspectivă unică asupra modului în care boala poate reconfigura dinamica familială și poate deschide uși către vindecare emoțională.

Scenariul a fost scris de Ana Rinderu și Radu Pilat, din echipa Heist Industries, cu scopul de a prezenta unui public larg realitatea cu care se confruntă pacienții dializați și familiile acestora.

"A fost un proiect la care am avut nevoie de multă documentare, ca să înțelegem specificul afecțiunii. Cele mai tari povești sunt cele adevărate, cazul nostru nu face excepție, totul a pornit de la o experiență personală. Ne bucurăm că am avut onoarea să lucrăm cu câțiva dintre cei mai buni actori ai țării, fără ei sigur nu ar fi ieșit mai nimic notabil", au declarat Ana Rinderu și Radu Pilat.

Din distribuția filmului fac parte actorii Silvana Negruțiu, Șerban Pavlu și Ion Sapdaru, dar și Alina Pușcaș, asistent-șef Fresenius NephroCare România. Regia este semnată de Claudiu Mitcu, iar imaginea, de Toma Velio. Regizorul filmului, Claudiu Mitcu, a văzut acest proiect ca pe o provocare, tema abordată fiind una sensibilă, de interes pentru orice cineast.

"Când a venit către mine propunerea să fac acest film mi s-a părut o provocare. Este un film care abordează o temă sensibilă și este lăudabil că cineva din mediul privat s-a gândit să promoveze altfel niște servicii pe care le oferă și să arate, într-un mod artistic, realitatea cu care se confruntă pacienții dializați.

Dacă n-am ști că e făcut cu sprijinul unei instituții medicale, ar fi putut să-mi aparțină mie sau unui coleg", a declarat regizorul Claudiu Mitcu. Scurtmetrajul "Nephro" este realizat în parteneriat cu clinicile Fresenius Nephrocare și poate fi vizionat pe contul de Youtube Fresenius NephroCare România.

"Nephro", primul film românesc care prezintă realitatea cu care se confruntă pacienții dializați

Regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de Ana Rinderu și Radu Pilat, scurtmetrajul "Nephro" prezintă o perspectivă mai puțin cunoscută a vieții pacienților dializați. Filmul subliniază faptul că legăturile care vindecă nu sunt neapărat cele familiale, ci și acelea care se creează în centrele de dializă și care asigură confortul emoțional.

"Nephro" relatează povestea Ancăi (interpretată de Silvana Negruțiu), o pacientă de 26 de ani pusă față în față cu o situație care îi testează limitele atât la nivel fizic, cât și emoțional, și a tatălui ei, Vlad (interpretat de Șerban Pavlu), care își reîntâlnește fiica după 15 ani de separare.

"Ne-am dorit ca, prin intermediul acestui film, un număr cât mai mare de oameni să înțeleagă ce înseamnă dializa. Însă, "Nephro" nu este doar despre soluții medicale, ci și despre oamenii pe care îi avem în jurul nostru, inclusiv în centrele de dializă, cei care ne oferă sprijinul emotional atât de necesar pentru a depăși mai ușor provocările medicale și emoționale", a declarat echipa managerială a Fresenius Nephrocare România.

Dializa, tratamentul pentru pacienții în stadii avansate ale Bolii Cronice de Rinichi, este o procedură cu un impact puternic asupra vieții pacienților, care trebuie să își adapteze stilul de viață la o nouă realitate. Dacă respectă tratamentul și urmează recomandările medicale, pacienții pot avea o viață aproape normală.

Dializa este un tratament decontat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), indiferent de centrul de dializă unde pacienții aleg să urmeze procedura. Ei au dreptul legal să-și aleagă orice centru de dializă (public sau privat), aflat pe o distanță de 100 km în jurul locuinței, unde să primească tratamentul de 3 ori pe săptămână, câte 4 ore.

Centrele Fresenius Nephrocare oferă tratamente de dializă de calitate, astfel încât pacienții să fie apți pentru transplant (în cazul în care au un donator compatibil) – o altă opțiune terapeutică pentru insuficiența renală în stadiul terminal.

Echipele de medici nefrologi, asistenți specializați în dializă, nutriționiști și psihologi din centrele de dializă Fresenius Nephrocare asigură un tratament individualizat, în funcție de nevoile fiecărui pacient. Aici pacienții beneficiază și de alte servicii gratuite (care nu sunt incluse în pachetul decontat de stat) - vaccinarea antihepatită B, îngrijirea fistulei, precum și de educație medicală.

Informarea și educarea publicului larg sunt esențiale pentru a crește nivelul de conștientizare a Bolii Cronice de Rinichi, afecțiune din categoria "silent killer", precum și pentru a combate stigma și a îmbunătăți înțelegerea acestei condiții medicale. Filmul "Nephro" reprezintă un prim-pas în atingerea acestor obiective. Scurtmetrajul poate fi vizionat pe contul de YouTube Fresenius NephroCare România.

Despre echipa filmului "Nephro"

Scenariul a fost scris de Ana Rinderu și Radu Pilat, din echipa Heist Industries. Regia este semnată de Claudiu Mitcu, iar imaginea, de Toma Velio.

Din distribuția filmului fac parte actorii Silvana Negruțiu, Șerban Pavlu și Ion Sapdaru, dar și Alina Pușcaș, asistent-șef centrul de dializă Fresenius NephroCare București.

Despre Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care este lider mondial în echipamente și servicii de dializă, deținând în întreaga lume peste 40 site-uri de producție și 4.000 de clinici în care oferă tratamente prin dializă pentru mai mult de 332.000 de pacienți.

Fresenius Medical Care este prezent în România de 20 de ani, prin:

Fresenius Medical Care România SRL (importator și distribuitor de echipamente și consumabile pentru dializă) Fresenius Nephrocare România SRL (centre de dializă, servicii de dializă)

Fresenius Nephrocare România este  liderul pieței locale de servicii de dializă având o rețea de 36 de centre de dializă, care acoperă 25 de județe și care asigură tratamentele de dializă pentru aproximativ 6.000 de pacienți.

Boala cronică de rinichi, ucigaș tăcut

Boala cronică de rinichi (BCR), adesea denumită „ucigașul tăcut”, constă în pierderea treptată a capacității rinichilor de a filtra sângele și de a elimina toxinele din organism. Printre simptomele care apar în stadii avansate se numără pruritul, scăderea apetitului, dificultățile de concentrare, urina spumoasă și edemele la nivelul gleznelor.

Fresenius Medical Care, lider în domeniul îngrijirii renale, atrage atenția asupra importanței diagnosticării precoce. Prin analize simple, cum ar fi rata de filtrare glomerulară și raportul albumină/creatinină în urină, funcția renală poate fi monitorizată, iar medicul de familie poate recomanda gratuit aceste investigații. Identificarea timpurie și tratamentul corespunzător pot încetini evoluția bolii și reduce riscul cardiovascular asociat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

pasiunea in cuplu - FOTO: Freepik@Phaisitsawan
EXCLUSIV

Crossuri externe

pixel