Știrile zilei în Sănătate și Farma. Proces de miliarde pentru un medicament anti-cancer. Vânzările pentru medicamentele împotriva obezității, în creștere

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@maniacvector
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic. 

CVS Health explorează opțiuni care ar putea include o divizare a companiei pentru a separa unitățile sale de retail și asigurări, în contextul în care compania de servicii medicale se confruntă cu dificultăți și presiune din partea investitorilor, au declarat surse apropiate situației pentru Reuters.

CVS a discutat diverse opțiuni, inclusiv cum ar funcționa o astfel de divizare, cu consultanții săi financiari în ultimele săptămâni, sursele cerând anonimatul, deoarece discuțiile sunt confidențiale.

Proces de miliarde pentru un medicament împotriva cancerului

Bristol Myers înfruntă un proces de 6,4 miliarde de dolari legat de întârzierea unui medicament împotriva cancerului. Bristol Myers Squibb a câștigat luni respingerea unui proces de 6,4 miliarde de dolari care susținea că a înșelat acționarii anteriori ai Celgene prin întârzierea aprobării federale pentru medicamentul împotriva cancerului Breyanzi și alte două medicamente dezvoltate de Celgene.

Judecătorul din districtul U.S. Jesse Furman din Manhattan a spus că UMB Bank nu a fost niciodată numit corect ca trustee pentru acționarii care dețin "drepturi de valoare contingentă" (CVR), deoarece angajarea sa a fost susținută de o majoritate a proprietarilor beneficiari, nu de proprietarii înregistrați.

Pfizer va vinde un pachet de aproximativ 3,25 miliarde de dolari

Vânzarea pachetului de acțiuni al Pfizer în compania britanică de îngrijire a sănătății Haleon a fost mărită cu 100 de milioane de acțiuni, la 640 de milioane de acțiuni, în valoare de aproximativ 3,25 miliarde de dolari, cu o cerere puternică din partea investitorilor, a spus un coordonator familiarizat cu oferta luni.

Pfizer, cel mai mare acționar din Haleon, a spus anul trecut că intenționează să reducă deținerea sa într-un mod "lent și meticulos" în câteva luni.

California dă în judecată un spital catolic pentru refuzul de a oferi avort de urgență

Procuroarea generală a Californiei a dat în judecată luni un spital catolic acuzat că a refuzat să ofere un avort de urgență în februarie unei femei ale cărei apă s-a rupt prematur, punând-o în pericol de infecție potențial letală și hemoragie.

Procurorul general democrat Rob Bonta a acuzat Providence St. Joseph Hospital din Eureka de discriminarea pacienților însărcinați și de încălcarea legii statului care impune spitalelor să ofere îngrijiri de urgență necesare.

Roche țintește vânzări anuale de peste 3 miliarde de dolari în domeniul obezității

Roche a declarat luni că trei candidați de medicamente pentru obezitate și diabet în stadiu incipient din achiziția sa a Carmot Therapeutics au un potențial combinat de peste 3 miliarde de franci elvețieni (3,6 miliarde de dolari) în vânzări anuale.

Într-o prezentare către investitori, compania elvețiană de medicamente a spus că prognoza veniturilor se aplică în ansamblu injecției săptămânale CT-388 - care este similară cu Zepbound de la Eli Lilly - și pilulei zilnice CT-996, precum și CT-868 pentru diabetul de tip 1.

Alertă de gripă aviară în Missouri

Patru lucrători din domeniul sănătății din Missouri, care au avut contact cu un pacient spitalizat cu gripă aviară, au dezvoltat simptome respiratorii ușoare, dar virusul nu a fost confirmat în niciunul dintre ei, au spus oficialii din domeniul sănătății din SUA vineri.

Raportul de la Centrurile pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA aduce la șase numărul lucrătorilor din domeniul sănătății care au îngrijit pacientul din Missouri și care au dezvoltat simptome respiratorii.

Sigma din Australia atinge un maxim de 18 ani după oferirea de concesii pentru fuziunea cu Chemist Warehouse

Acțiunile Sigma Healthcare au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele 18 ani marți, după ce grupul australian de sănătate a oferit trei concesii majore pentru a facilita fuziunea sa de 8,8 miliarde de dolari australieni (6,09 miliarde de dolari) cu Chemist Warehouse.

În cadrul concesiilor propuse, Sigma va permite francizorilor care s-au alăturat la începutul lui 2024 să renunțe la acordurile lor fără penalități pentru următorii trei ani, a declarat Comisia Australiană pentru Competiție și Consum (ACCC) într-un comunicat.

Grifols intenționează să investească 402 milioane de dolari într-un nou centru industrial, spune El Economista

Producătorul spaniol de medicamente Grifols intenționează să investească 360 de milioane de euro (401,98 milioane de dolari) pentru a construi o nouă fabrică industrială în Barcelona pentru departamentul său de inginerie, a declarat luni ziarul El Economista, citând surse neidentificate din companie. Grifols caută să centralizeze operațiunile actualmente dispersate în diferite locații, a adăugat El Economista.

Avortul după 6 săptămâni, interzis

Un judecător de la o instanță de stat a blocat luni o lege din Georgia care interzice avortul după aproximativ șase săptămâni de sarcină, constatând că aceasta încalcă drepturile la intimitate și libertate garantate de constituția statului. Ordinul judecătorului de la Curtea Superioară din Fulton County, Robert McBurney, permite reluarea avorturilor pentru moment, deși statul poate face apel pentru a restabili legea.

Abbott și Reckitt se confruntă cu un proces pentru formula de lapte pentru bebeluși prematuri amid alarmă din partea medicilor

O mamă din Missouri și avocații ei vor încerca să convingă un juriu că Abbott, Reckitt's Mead Johnson și Spitalul Pediatric din St. Louis sunt responsabili pentru o boală intestinală severă pe care spune că fiul ei prematur a contractat-o de la formulele companiilor după ce s-a născut la spital.

Procesul atent urmărit în instanța de stat din St. Louis, care începe cu selecția juriului luni, face parte dintr-un litigiu extins care a dus deja la verdicturi de 60 de milioane de dolari împotriva Reckitt și 495 de milioane de dolari împotriva Abbott. Aproape 1.000 de cazuri similare sunt încă pendinte la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel