Știrile zilei în Sănătate și Farma. Pfizer anunță rezultate promițătoare pentru tratamentul cancerului de prostată. GSK încheie acord de 2,2 miliarde de dolari pentru Zantac

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@RR rakib
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Illumina lansează dispozitive compacte și ieftine de secvențiere a genelor. Producătorul de echipamente medicale Illumina a anunțat miercuri noua sa serie de secvențiere a genelor de bancă de lucru, mai mici și la un preț redus, pentru a face secvențierea accesibilă pentru mai multe laboratoare de cercetare și testare.

Secvențierele de nouă generație, precum dispozitivele MiSeq de la Illumina, ajută la determinarea secvenței ADN-ului sau ARN-ului pentru a studia variațiile genetice asociate cu bolile și pentru a diagnostica condițiile genetice rare, transmite Reuters.

Combinația de medicamente pentru cancer a Pfizer îmbunătățește supraviețuirea globală în studiul avansat

Pfizer a declarat joi că o combinație a medicamentelor sale, Talzenna și Xtandi, a ajutat la prelungirea vieții pacienților cu un tip de cancer de prostată avansat într-un studiu de fază târzie.

Combinația de medicamente a arătat o îmbunătățire semnificativă a supraviețuirii globale la pacienții cu cancer de prostată metastatic rezistent la castrare (mCRPC), indiferent de prezența unei mutații, comparativ cu Xtandi administrat singur, a spus Pfizer.

CVS, UnitedHealth, Cigna cer retragerea din cazul insulinei a lui Khan de la FTC

CVS Health, UnitedHealth Group și Cigna au cerut președintelui Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) din SUA, Lina Khan, și comisarilor Rebecca Kelly Slaughter și Alvaro Bedoya să se retragă dintr-un proces al FTC care acuză companiile de creșterea ilegală a prețurilor insulinei. Cele trei companii dețin cei mai mari manageri de beneficii farmaceutice din țară - Caremark, Optum și Express Scripts. Ele și-au depus cererile în instanța internă a FTC și le-au împărtășit cu Reuters.

Autoritatea de concurență elvețiană închide ancheta împotriva Novartis fără consecințe

Comisia de concurență din Elveția, COMCO, a încheiat o anchetă împotriva Novartis, care viza utilizarea posibilă a brevetelor blocante, fără consecințe, a anunțat aceasta joi. COMCO a deschis ancheta în septembrie 2022 pentru a determina dacă gigantul farmaceutic a intenționat să-și protejeze ilegal unul dintre medicamente prin depunerea mai multor procese pentru încălcarea brevetului, a declarat comisia într-un comunicat.

Producătorul britanic de medicamente Indivior își reduce prognoza de venituri pentru 2024

Producătorul britanic de medicamente Indivior a anunțat joi că și-a redus prognoza de venituri nete pentru 2024 pentru a doua oară în trei luni, invocând veniturile mai mici decât cele așteptate din tratamentul său Sublocade pentru tulburările legate de utilizarea opiaceelor, ceea ce a dus la o scădere de 15% a acțiunilor.

Compania a spus că veniturile din tratamentul dependenței de opiacee au fost afectate negativ de adoptarea rapidă a Brixadi, un medicament concurent dezvoltat de compania suedeză Camurus.

Startup-ul din domeniul sănătății Suki strânge 70 de milioane de dolari pentru a construi asistenți AI pentru spitale

Suki, un startup care oferă soluții pentru construirea asistenților artificiali (AI) în domeniul sănătății, a strâns 70 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare de tip Series D, a anunțat compania pentru Reuters, pe măsură ce investitorii își pun pariurile pe adoptarea aplicațiilor generative AI în acest sector. Runda de finanțare a fost condusă de firma de investiții tehnologice din Londra, Hedosophia, cu investiții suplimentare din partea Venrock și March Capital. Acest lucru aduce finanțarea totală a Suki la 165 de milioane de dolari.

Fostul CEO și CFO de la Pfizer spun că nu vor fi implicați în campania Starboard împotriva producătorului de medicamente

Fostul CEO al Pfizer, Ian Read, și fostul CFO, Frank D'Amelio, au declarat că nu vor fi implicați în campania investitorului activist Starboard Value, care, conform raportelor, dorește ca gigantul farmaceutic american să facă schimbări pentru a-și îmbunătăți performanța. "Am decis să nu ne implicăm în eforturile Starboard Value referitoare la Pfizer", au spus executivii într-un comunicat emis miercuri, care a fost publicat de Guggenheim Partners, un consultant al Pfizer.

Acțiunile GSK cresc după un acord de 2,2 miliarde de dolari privind Zantac

Acțiunile GSK au crescut cu până la 6,5% joi, după ce producătorul britanic de medicamente a ajuns la un acord de 2,2 miliarde de dolari privind procesele din SUA care susțineau că medicamentul său Zantac, retras de pe piață, a provocat cancer. Acordul, anunțat miercuri, a fost mult mai mic decât multe prognoze ale analiștilor și investitorilor, inclusiv proiecția de 3,5 miliarde de dolari a JP Morgan. Analiștii Barclays l-au descris ca fiind un "scenariu optim" în termeni de acorduri totale.

Senatorul american Warren solicită o examinare a acordului Novo Holdings cu Catalent

Senatorul american Elizabeth Warren a cerut autorităților de reglementare antitrust să examineze cu atenție un acord de 16,5 miliarde de dolari în care acționarul majoritar al Novo Nordisk ar urma să achiziționeze producătorul de medicamente contractuale Catalent, afirmând că acesta ar putea oferi companiei farmaceutice un avantaj ilegal în domeniul medicamentelor pentru pierderea în greutate și obezitate.

Novo Holdings, firma de investiții care deține o participație majoritară în Novo Nordisk, a semnat un acord de 16,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra Catalent în februarie, pentru a spori aprovizionarea cu Wegovy, medicamentul blockbuster GLP-1 pentru pierderea în greutate dezvoltat de Novo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Infecțiile fungice, rezistente la fluconazol

Crossuri externe

pixel