Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
10 iul, 14:15
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit în cadrul dezbaterii „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizate de grupul de presă DC Media Group despre necesitatea unui sistem medical pregătit pe toate palierele, în contextul pandemiei de coronavirus.
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit la dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” despre necesitatea pregătirii sistemului medical pe toate palierele, în contextul pandemiei de coronavirus. „Tot ceea ce poți să faci  este să te pregătești pe toate palierele, pe toate domeniile acolo unde nu ai fost pregătit. Nimeni nu a fost pregătit, de fapt, atât cu privire la asistența medicală, la organizarea sistemului de sănătate, de la echiparea tuturor celor implicați în linia I, fie că vorbim de materiale consumabile, de echipamente, stocuri, fie că vorbim de setup-ul și amenajarea entităților specifice. Știm cu toții că nu există secție de terapie intensivă care să aibă o asemenea mobilitate încât să adreseze o variabilitate atât de mare. Pot să apară focare oriunde, nevoile populației dintr-o anumită regiune pot să nu fie întotdeauna atât de bine adaptate.
Ce vreau să spun este că cel mai important lucru este să ținem cont de variabilitatea acestui agent patogen și să fim pregătiți pe toate domeniile, inclusiv pe domeniul medicamentului, a consumabilelor, a echipamentelor, pentru că acestea sunt armele esențiale pentru medici și pentru personalul medical astfel încât să poată să facă față la orice ar veni, oricum ar arăta în continuare”, a menționat el


Ştiri Recomandate

Alimentele care nu s-au scumpit în pandemie
Știrile zilei
EXCLUSIV
Femeie slabă
EXCLUSIV
COVID-19. BILANȚUL zilei: 1.415 noi cazuri de infectări
ANPC: Gel de mâini PERICULOS în comerț. Este TOXIC!
Efectele secundare ale înotului. Ce boli poți dezvolta
EXCLUSIV
Stresul și furia pot exacerba insuficiența cardiacă
10 modalități de a reduce aportul de sare
Spray nazal care împiedică infectarea cu coronavirus
Alergia la ciuperci. Cum recunoști simptomele
Diabetul de tip 2, primele semnale de alarmă. Ce să nu ignori
Prof.dr. Doina Azoicăi
EXCLUSIV
Dureri de cap: șapte motive pentru care pot apărea
RECORD de infectări COVID-19. 1.454 noi cazuri
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri