Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
10 iul, 14:15
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit în cadrul dezbaterii „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizate de grupul de presă DC Media Group despre necesitatea unui sistem medical pregătit pe toate palierele, în contextul pandemiei de coronavirus.
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit la dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” despre necesitatea pregătirii sistemului medical pe toate palierele, în contextul pandemiei de coronavirus. „Tot ceea ce poți să faci  este să te pregătești pe toate palierele, pe toate domeniile acolo unde nu ai fost pregătit. Nimeni nu a fost pregătit, de fapt, atât cu privire la asistența medicală, la organizarea sistemului de sănătate, de la echiparea tuturor celor implicați în linia I, fie că vorbim de materiale consumabile, de echipamente, stocuri, fie că vorbim de setup-ul și amenajarea entităților specifice. Știm cu toții că nu există secție de terapie intensivă care să aibă o asemenea mobilitate încât să adreseze o variabilitate atât de mare. Pot să apară focare oriunde, nevoile populației dintr-o anumită regiune pot să nu fie întotdeauna atât de bine adaptate.
Ce vreau să spun este că cel mai important lucru este să ținem cont de variabilitatea acestui agent patogen și să fim pregătiți pe toate domeniile, inclusiv pe domeniul medicamentului, a consumabilelor, a echipamentelor, pentru că acestea sunt armele esențiale pentru medici și pentru personalul medical astfel încât să poată să facă față la orice ar veni, oricum ar arăta în continuare”, a menționat el


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri