Adrian Wiener: suprapunerea a două epidemii este un scenariu pe care ar trebui să-l evităm cu orice preț

Dr. Adrian Wiener, senator USR și membru în Comisia pentru sănătate
EXCLUSIV
Adrian Wiener, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului, a explciat de ce este mulkt mai importantă vaccinarea antigripală în contextul pandemiei de COVID-19. 

Adrian Wiener, membru în Comisia pentru Sănătate Publică a Senatului, a fost invitat în dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de grupul de presă DC Media Group, unde a vorbit despre scenariul de nedorit, al suprapunerii pandemiei de COVID-19  cu cea de gripă, așteptată în sezonul rece. el a explicat de ce, în acest context, vaccinarea antigripală este atât de importantă.

„Vaccinarea este practic un instrument esențial de prevenire, în general, a bolilor care au, unele dintre ele, potențial epidemic, altele doar potențial de amprentare a stării de sănătate individuală. În ceea ce privește importanța vaccinării, mai ales acum, este extraordinar  de importat de a scădea cât de mult suprapunerea dintre ambele pandemii, cea de gripă și cea de COVID-19, pentru că dacă ele se suprapun într-un mod puternic, intens, va fi foarte greu să distingem, dat fiind faptul că au simptomatologii superpozabile, să distingem foarte clar pacienții care au gripă de cei care au COVID-19. Sigur, se poate face în urma testării, dar este mult mai simplu să avem cât mai puțini pacienți vulnerabili bolnavi de gripă. 
Suprapunerea a două epidemii în România cu un tablou clinic asemănător cred că este un scenariu pe care ar trebui să-l evităm cu orice preț. Și atunci, sigur, vaccinarea, cel puțin, antigripală, ar trebui să fie făcută la un nivel mult mai înalt decât s-a făcut până acum și este un obiectiv pe care Ministerul Sănătății ar trebui să-l aibă în vedere în mod prioritar”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel