Ziua Mondială a Auzului. ABC-ul Alergării, serial VIDEO despre alergare, tradus în limbajul semnelor

Ziua Mondială a Auzului. ABC-ul Alergării, serial VIDEO despre alergare, tradus în limbajul semnelor
Ziua Mondială a Auzului. ABC-ul Alergării, serial VIDEO despre alergare, tradus în limbajul semnelor

Ziua Mondială a Auzului. ABC-ul Alergării, serial VIDEO despre alergare, tradus în limbajul semnelor de către Vlad Perianu, alergător hiperacuzic.

Astfel, persoanele hipoacuzice pasionate de alergare din România pot afla, de acum, informații importante despre acest sport. 321sport lansează azi, de Ziua Mondială a Auzului, ABC-ul Alergării, un serial video, de la A la Z, care își propune să explice alergarea pe înțelesul tuturor, atât al publicului larg, cât și al celor peste 23.000 de persoane surde din România.

”SĂ SE AUDĂ alergarea!” - acesta este obiectivul celor doi prezentatori ai serialului: Vlad Perianu - alergător hipoacuzic, care traduce fiecare episod în limbajul semnelor, și Radu Restivan - antrenor de atletism și fondator 321sport.

”Trăim într-o societate în care oamenii sunt deseori judecați dacă nu sunt 'perfecți'. Avem alături de noi alergători care câștigă competiții, dar și care termină pe ultimul loc. Îi apreciem pe toți la fel de mult. ABC-ul Alergării reprezintă ambiția noastră de a face alergarea accesibilă pentru persoanele hipoacuzice și, în același timp, de a crea awareness pe integrarea socială a persoanelor cu deficiențe de auz”, spune Radu Restivan.

Episoadele vor fi publicate săptămânal pe canalul de Youtube 321sport și pe site-ul ABC-ul Alergării. Ordinea de publicare este ordinea alfabetului. 

 

Pe lângă realizarea serialului video, 321sport organizează și antrenamente de alergare dedicate hipoacuzicilor în București, coordonate de Vlad Perianu și Radu Restivan.

”Ne dorim să găsim voluntari și din alte orașe, care să poată organiza antrenamente de alergare pentru surzi. Dacă vreți să vă implicați, vă rugăm să ne scrieți la adresa [email protected]”, mai  spune Radu Restivan.

ABC-ul Alergării, cel mai amplu proiect digital dedicat persoanelor surde din România, este realizat de 321sport, prezentat de Nivea și susținut de Sport Vision, Zuzu Fit și spotmedia.ro.

Comunitatea de alergare 321sport a apărut în 2015 și încă de la început, scopul acestora a fost să fie alături de oameni: să îi încurajeze să alerge, să îi susțină pe tot parcursul efortului și să aibă grijă ca absolut orice participant să se simtă binevenit și acceptat. 321sport crede că alergarea este ”casa diversității”, acel motiv pentru ca oameni fundamental diferiți să devină prieteni și colegi. Valorile 321sport #RunningCulture sunt prietenia, solidaritatea și incluziunea socială, pe care ”familia” 321sport le transmite la toate evenimentele pe care le organizează.

De altfel, aceștia au ținut să reamintească faptul că încă de la ”înființare” aleargă în fiecare marți seară, de la ora 19:30, în parcul Herăstrău, mai mult, că antrenamentele sunt ținute de un antrenor specializat în mod gratuit pentru toți participanții la alergarea săptămânală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel