A început sezonul accidentelor pe...
Virusul respirator sincițial (VRS) reprezintă un patogen cu tropism respirator, care afectează atât copiii, cât şi adulţii, mai ales în sezonul rece. Epidemiile de VRS pot apărea pe tot parcursul anului, însă de obicei, acestea survin în lunile reci şi durează în medie 5-6 luni, în perioada octombrie - martie.
Pfizer a depus documentația în vederea obținerii avizelor necesare unui vaccin.
”Ca premieră absolută, am depus spre înregistrare în SUA și UE un vaccin împotriva virusului respirator sincițial. Am văzut ce povară uriașă și suferință au adus aceste virusuri în sezonul rece. Să sperăm că toamna și următorul sezon ne va prinde mai bine pregătiți”, a precizat dr. Gabriel Dina, Director Corporate Affairs Pfizer România, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării”.
”Singura recomandare este să ne intensificăm eforturile. Obstacolele nu sunt deloc mici. Nu știu în ce măsură este utilă sau productivă intrarea în polemică cu cei care promovează antiștiința. Nu cred că ar rezolva mare lucru.
Ar trebui să fie focalizate eforturile pe o comunicare pro-activă susținută de lumea științifică, de societățile medicale. Ei sunt principalii factori de informare. Ar trebui să abandonăm discuțiile despre cât de săraci suntem și să ne plângem de milă. Nu suntem atât de săraci.
Din perspectiva politicilor de sănătate s-au alocat fonduri și de recunoaștere a importanței pe care promovarea sănătății și prevenția le au în asigurarea tuturor sistemelor publice de sănătate”, a precizat dr. Gabriel Dina, Director Corporate Affairs Pfizer România, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării”.
”Din perspectiva investițiilor noastre, îmbucurător este faptul că la nivelul industriei inovative de vaccinuri se investește foarte mult în vaccinuri noi. Sunt peste 100 de vaccinuri în dezvoltare, printre care 50 pentru boli noi.
Noi, la Pfizer, rămânem consecvenți cu lupta împotriva pericolelor induse de agenții infecțioși, nu doar vaccinuri, ci și pe lupta împotriva rezistenței microbiene, o pandemie serioasă. În anul 2050 se estimează că vor muri 10 milioane de oameni pe an și costuri de 100 de trilioane de dolari.
Din perspectiva vaccinurilor rămâne mobilizați pe cercetarea COVID-19 pentru că nu se știe cum vor evolua lucrurile. Urmează să vedem care vor fi recomandările vaccinale de la autoritățile medicale. Astăzi, recomandările sunt pentru populațiile la risc, persoanele cu boli cronice, rămân la risc crescut.
Riscul de spitalizare la aceste patologii rămâne crescut. Așa benignă cum pare să fie pandemia în stadiul actual, ia viața a 40 de români pe săptămână. Au fost 8 săptămâni de creșteri constante, de spitalizări și cazuri de ATI. Eforturile trebuie concentrate pe populația la risc pentru a-i feri.
Alte vaccinuri noi avem un vaccin pneumococic cu acoperire mai mare, 20 de serotipuri. Conferă o protecție sporită împotriva mai multor serotipuri circulante.
Mai cercetăm vaccinuri în diverse studii de dezvoltare pentru boala Lyme, Streptococul B, C-Difficile și lucrăm la vaccinuri antigripale pe tehnologie ARN mesager și vaccinuri combinate pentru gripă și COVID”, a mai spus Gabriel Dina, Director Corporate Affairs Pfizer România, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii ”Vaccinul, cel mai puternic stimulent al imunității” în cadrul ”Săptămânii Europene a Imunizării”.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Schimbările alimentare pot fi un...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...