Multitasking-ul poate părea eficient,...
Contrar așteptărilor, bolile cardiovasculare reprezintă una dintre cele mai mari cauze de deces din lume, fiind responsabile pentru un număr semnificativ de decese anual.
Bolile cardiovasculare includ afecțiuni precum bolile arterelor coronariene, accidente vasculare cerebrale și hipertensiunea arterială.
Ei bine, deși de cele mai multe ori sunt neglijate, în funcție de severitatea și gestionarea lor, bolile cardiovasculare pot fi foarte grave și pot duce la complicații serioase sau chiar la deces.
Prof. dr. Dragoș Vinereanu, Președintele Fundației Române a Inimii, a subliniat într-o dezbatere că atenția tuturor este concentrată pe cance, hepatită cronică și HIV, în timp ce bolile cardiovasculare sunt ignorate, deși cauzează de două ori mai multe decese decât toate celelalte boli.
El a evidențiat și faptul că bolile cardiovasculare sunt neglijate, deși aceste boli încep adesea la o vârstă medie, în jurul vârstei de 30 - 35 de ani.
De asemenea, a adăugat că prevenția este esențială, deoarece pacienții tineri, care ar fi putut evita Terapia Intensivă, ajung acolo din cauza lipsei de exerciții, diabetului, obezității și fumatului.
Nu în ultimul rând, el a subliniat că moartea subită nu este specifică unei anumite grupe de vârstă, ci poate apărea la orice vârstă, inclusiv la copii și vârtnici.
"În urmă cu câțiva ani de zile am făcut un sondaj. Atenția e îndreptată spre cancer, spre heptatită cronică, spre HIV poate sau tot felul de alte boli. În bolile cardiovasculare se moare de 2 ori mai mult decât toate celelalte boli la un loc.
Nimeni nu este interesat de infarct, nimeni nu e interesat de AVC.
Toată lumea are impresia că bolile cardiovasculare sunt boli ale bătrânilor și că lor nu li se poate întâmpla.
Pe când aceste boli încep la o vârstă medie. Încep la 30 - 35 de ani.
Noi ne-am apucat de prevenție tocmai pentru că avem pacienți tineri în Terapie Intensivă care nu trebuiau să ajungă acolo, dar nu făcut sport, erau diabetici, obezi și fumau.
Avem date în registrele noastre de foarte multă vreme. În momentul în care se mediatizează un caz de moarte subită noi suntem ok, ce e cu asta, noi știm de mult de aceste morți subite.
Moartea subită nu e a celor între 20 - 30 de ani. Moartea subită poate să apară la orice vârstă, inclusiv la copii, inclusiv la vârstnici", a declarat Prof. dr. Dragoș Vinereanu, Președinte Fundația Română a Inimii, în cadrul dezbaterii DC Media Group - "Pompează Viață #CardiomiopatiaContează".
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Multitasking-ul poate părea eficient,...
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările alimentare pot fi un...
Uite trucul simplu care îți usucă...