Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Vasile Dâncu: pandemia a scăzut la jumătate procentul celor care aprobă vaccinarea
01 iun, 20:43
Sociologul Vasile Dâncu spune că pandemia COVID-19 a redus la jumătate numărul românilor care vor să se vaccineze.
Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV

Invitat la dezbaterea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, sociologul Vasile Dâncu a afirmat că pandemia COVID-19 a schimbat optica românilor privind vaccinarea. Dacă înainte de apariția noului coronavirus, românii considerau că ar fi bine să se vaccineze într-un procent de 80% și să-și vaccineze copiii, acum, conform unui alt sondaj, procentul s-a redus la jumătate.

”Aceasta este un lucru cu efect negativ, un lucru rău care s-a produs. De ce s-a produs? Am încercat să ne explicăm și nou căutând date colaterale în sondaje. A existat o teorie a conspirației. (...) mai ales că s-a găsit și un personaj un fel de Șoroș de rit nou, Bill Gates, care să-i vaccineze (n. r. pe oameni). De aici încolo s-a deschis un întreg scenariu: de ce ar trebui să fim vaccinați cu toți? pentru controlul minții pentru o blocare a libertății de gândire, mai ales. (...) Nici nu s-a comunicat foarte bine. Guvernul României nu a lansat strategii de explicații pe anumite teme în afară de cea legată de izolare și măsuri stricte pentru distanțare socială”, a afirmat Vasile Dâncu. 

Acesta mai precizează că oamenii au început, la un moment dat, să se îndoiască de gravitatea acestei pandemii. ”I-am întrebat pe oameni dacă au cunoscut în mod direct, în proximitatea lor, pe cineva bolnav de COVID-19 și am găsit sub 1% care spun că au avut pe cineva în zona lor care s-a îmbolnăvit de asta. De aceea, acești factori cumulați au dus la acest rezultat dezastruos din perspectiva sănătății. Vaccinurile sunt un lucru bun”, susține sociologul.


Ştiri Recomandate

O băutură populară ar putea avea efecte benefice asupra memoriei
Boli cardiovasculare, risc mai mare la femeile la menopauză
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri