Vasile Dâncu: pandemia a scăzut la jumătate procentul celor care aprobă vaccinarea

Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Sociologul Vasile Dâncu spune că pandemia COVID-19 a redus la jumătate numărul românilor care vor să se vaccineze.

Invitat la dezbaterea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, sociologul Vasile Dâncu a afirmat că pandemia COVID-19 a schimbat optica românilor privind vaccinarea. Dacă înainte de apariția noului coronavirus, românii considerau că ar fi bine să se vaccineze într-un procent de 80% și să-și vaccineze copiii, acum, conform unui alt sondaj, procentul s-a redus la jumătate.

”Aceasta este un lucru cu efect negativ, un lucru rău care s-a produs. De ce s-a produs? Am încercat să ne explicăm și nou căutând date colaterale în sondaje. A existat o teorie a conspirației. (...) mai ales că s-a găsit și un personaj un fel de Șoroș de rit nou, Bill Gates, care să-i vaccineze (n. r. pe oameni). De aici încolo s-a deschis un întreg scenariu: de ce ar trebui să fim vaccinați cu toți? pentru controlul minții pentru o blocare a libertății de gândire, mai ales. (...) Nici nu s-a comunicat foarte bine. Guvernul României nu a lansat strategii de explicații pe anumite teme în afară de cea legată de izolare și măsuri stricte pentru distanțare socială”, a afirmat Vasile Dâncu. 

Acesta mai precizează că oamenii au început, la un moment dat, să se îndoiască de gravitatea acestei pandemii. ”I-am întrebat pe oameni dacă au cunoscut în mod direct, în proximitatea lor, pe cineva bolnav de COVID-19 și am găsit sub 1% care spun că au avut pe cineva în zona lor care s-a îmbolnăvit de asta. De aceea, acești factori cumulați au dus la acest rezultat dezastruos din perspectiva sănătății. Vaccinurile sunt un lucru bun”, susține sociologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel