Vaccinuri compensate sau gratuite pentru bolnavii critici? Dr Gindrovel Dumitra: am solicitat în repetate rânduri

Gindrovel Dumitra  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Doctorul Gindrovel Dumitra a declarat la dezbaterea DC Media Group ”Vaccinarea, prezent și viitor” că medicii de familia au propus, de mai multe ori, crearea unui program național de vaccinare pentru adulți și includerea vaccinurilor pe lista compensatelor.

Medicul Gindrovel Dumitra susține că Societatea Națională a Medicilor de Familie a atras atenția, de mai mute ori, asupra accesului persoanelor cu boli cronice la anumite vaccinuri care ar împiedica apariția unor complicații infecțioase.

”E vorba despre vaccinul pneumococic conjugat la persoanele peste 65 de ani, dar și la persoanele care au boli cronice, cu vaccinul meningococic; vaccinul diftero-tetanic pentru toate persoanele adulte, deci sunt destul de multe vaccinuri care, în acest moment ar putea să fie administrate într-un program național pentru adulți și care ar putea să beneficieze de o compensare sau o gratuitate din partea statului român, ca urmare a bolii de fond de care dumnealor suferă.

Noi ne-am dorit de foarte multă vreme acest lucru. Am solicitat în repetate rânduri fie înființarea unui program național pentru adulți, dar și includerea pe lista medicamentelor compensate a vaccinurilor, în special a celor adresate pacienților cu boli cronice”, afirmă dr Gindrovel Dumitra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel