Spirite aprinse la dezbaterea despre vaccinare. „Au murit copii fără ca nimeni să răspundă pentru asta!”

Dr Adrian Pistol și Dr Florin Buicu, schimb de replici aprinse. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Dr Adriana Pistol, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, a atras atenția că toată amânarea provocată de dezbaterea pe marginea „obligativității” vaccinării, are consecințe dezastruoase care se cuantifică în vieți omenești pierdute. „Au murit copii fără ca nimeni să răspundă pentru asta!”, a punctat ea, la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical și DC Media Group. Replica pe care i-a dat-o deputatul doctor Florin Buicu. 

Spirite aprinse la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică", organizată de DC Medical și DC Media Group
„Vă reamintesc că Legea vaccinării prevede vaccinurile care sunt obligatorii, nu neapărat actul de vaccinare în sine, câtă vreme există dreptul de a refuza. Asta prevede legea, deci, de fapt și de drept, nu vine ca o..." a încercat să explice dr Adriana Pistol, director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

În replică, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florin Buicu, a intervenit: „Nu, legea prevede obligativitatea vaccinării, doamna doctor! Ăsta era subiectul cel mai important. Eu sunt medic de sănătate publică și management și susțin vaccinarea. Nu aș vrea să apară ideea că eu sunt împotriva vaccinării. Trebuie să găsim varianta prin care vaccinarea să fie făcută în urma unui gest informat. Când pacientul se vaccinează, el să fie informat".

„Așa scrie și-n lege. Așa scrie și-n lege. Să știți. (...) Să știți că există acolo dreptul de a refuza. Așa că..." l-a completat imediat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Ea i-a atras atenția că „au murit copii fără ca nimeni să răspundă pentru asta și, ca părinte și medic, mi-e greu să stau cu mâine în sân".

Președintele Comisiei de Sănătate dn Camera Deputaților i-a dat, însă, o replică incredibilă. Aflați pe DCNEWS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel