Secretar de stat în Ministerul Sănătății: Vrem ca românii să beneficieze de același tratament ca și cei din Vest

Medicamente
EXCLUSIV
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat, la dezbaterea online a DC Media Grup, ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, că autoritățile sanitare române își doresc ”să atingă obiective europene”.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că se dorește eliminarea ”diferențelor care există între calitatea și accesul pacienților români la servicii de sănătate și standardele europene”.

”Ca să progresezi cât mai mult trebuie să știi unde îți dorești să ajungi. Ne dorim să atingem obiective europene, ne dorim să ne aliniem la standarde europene, pacienții din România să poată beneficia de aceleași molecule, de aceleași tratament, de același acces la inovație cum beneficiază orice pacient dintr-o țară centrală sau vest europeană. Sunt mai multe paliere, vorbim, în principal, de partea medicamentoasă, de molecule. Acum înțelegem cât de important este să vorbim de tot ceea ce înseamnă digitalizare, fie că vorbim de cercetare, fie de partea administrativă și de tot potențialul mare pe care-l are acest domeniu mai mare al Big Data. Însă, pentru a putea reduce acest decalaj este important să știm ce ne dorim”, susține Andrei Baciu, la dezbaterea online ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de DC Media Group.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel