Sebastian Burduja: sistemul de sănătate este temelia unei dezvoltări economice a oricărei țări

EXCLUSIV
Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul de Finanțe, a vorbit despre eficiența economică a sistemului medical, la dezbaterea online „Ce votez pentru Sănătate?”, organizat de trustul DC Media Group.

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a fost prezent la dezbaterea online „Ce votez pentru Sănătate?”, organizată de trustul de presă DC Media Group, unde a vorbit despre potențialul sectorului de sănătate în economie.
„Categoric, România are de făcut mult mai multe, are de alocat mult mai multe fonduri pentru prioritățile din sănătate, nu doar pentru că suntem în mijlocul unei pandemii, ci pentru că de sănătate și de calitatea acestor servicii depinde și dezvoltarea economică a țării.

Nu poți să ai pretenții să-ți păstrezi resursa umană – și nu mă refer doar la medici –  dacă nu știi să le oferi servicii de sănătate de calitate. 
Deci sistemul de sănătate, dincolo de faptul că salvează vieți, este temelia unei dezvoltări economice a oricărei țări și asta înseamnă și o calitate a vieții, așa cum au văzut milioane de români în vest, și un confort ca atunci când te îmbolnăvești, intri într-un spital și pleci pe picioare, nu cum se întâmplă – și cred că din păcate în România, jumătate dintre decese sunt în continuare evitabile. 

Dezbaterea „Ce votez pentru Sănătate?” este organizată de către  trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, DC NewsTV, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro și Spectacola.ro.

Aflați mai multe detalii în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel