Rafila: Avem nevoie de un program național de vaccinare și de o lege a vaccinării

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Alexandru Rafila a afirmat în cadrul dezbaterii online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile" că România are nevoie de un program național de vaccinare.

Prof dr Alexandru Rafila a declarat în cadrul dezbaterii online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizate de trustul de presă DC Media Group, că ar fi bine ca vaccinarea să fie obligatorie, că statul ar trebui să încurajeze vaccinarea și în România ar trebui să fie adoptat un program național de vaccinare.

„Ne găsim într-o situație foarte dificilă, o urgență de sănătate publică majoră, infecția cu noul coronavirus. Toate speranțele se referă la găsirea unui vaccin care să oprească lanțul transmiterii. În acest context, aș vrea să aduc în dezbatere o problemă de sănătate publică: programul național de vaccinare, îmbunătățirea lui și adoptarea unei legi a vaccinării care să ajute la atingerea țintelor OMS. Cred că avem o problemă, dar și o oportunitate în același timp. Avem o problemă pentru că, în România, după cum știți, în ultimii zece ani, a scăzut în mod constant acoperirea vaccinală și avem deja de patru ani o epidemie de rujeolă care încă evoluează. De asemenea, există pericolul reapariției unor boli pe care le consideram eliminate.

De ce spuneam că ar putea să fie o oportunitate? Dacă va apărea un vaccin care să reușească să elimine infecția cu noul coronavirus ca amenințare la nivel global, sunt convins că foarte multă lume își va schimba opinia referitoare la vaccin și oamenii vor fi mai deschiși să apeleze la acest serviciu clasic de sănătate publică, care, până la urmă, este cel care a dus la sute de milioane de vieți salvate și la creșterea speranței de viață în ultimul secol. Ne găsim, deci, la o cumpănă. Sunt convins că și cei din spectrul politic din România care ar trebui să voteze această lege a vaccinării (...) nu vor pregeta să o voteze", a spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel