Rafila după bilanțul COVID de azi: Discutăm de o transmitere comunitară intensă
29 sep 2020 / 13:37
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a făcut declarații privind bilanțul COVID-19 dat azi, când s-a înregistrat o creștere de 10% a cazurilor de la Terapie Intensivă.
Alexandru Rafila  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV

Profesorul Alexandru Rafila a comentat bilanțul COVID-19 de marți, 29 septembrie, în cadrul evenimentului ”Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”.

”Este destul de mult și practic această medie de peste 1500 de cazuri, raportată în decursul unei săptămâni se păstrează. Mai mult, procentul foarte mare de cazuri pozitive din totalul testelor efectuate duminică, peste 20%, arată faptul că discutăm de o transmitere comunitară intensă și lucrul acesta trebuie să ne alerteze măcar, dacă nu chiar să ne îngrijoreze pentru că el se coroborează și cu un avertisment pe care l-am primit, nu neapărat noi, e vorba de o informare făcută de Centrul European de Control al Bolilor care include România într-o listă de șapte țări cu riscuri mari în ceea ce privește evoluția viitoare a epidemiei cu noul coronavirus pentru că discutăm de două probleme. Un număr mare de cazuri și cu afectare serioasă a persoanelor din categoriile vulnerabile, mai ales cele cu comorbidități, persoane vârstnice”, a precizat Alexandru Rafila. 

la terapie intensivă s-a înregistrat o creștere de 10%


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri