Prof dr Sabina Zurac: „epidemiologul spitalului are drept de veto în deciziile care se iau”

Prof dr Sabina Zurac. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Prof. dr. Sabina Zurac, directorul medical al Spitalului Colentina, a explicat la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, cât de importantă este părerea medicului epidemiolog în luarea deciziilor, în contextul pandemiei, motiv pentru care numărul angajaților din spital care s-a infectat în cursul actului medical a fost unul redus.

Prof. dr. Sabina Zurac a fost prezentă la Academia de Sănătate, unde a vorbit despre Spitalul Colentina, în perioada de pandemie. Potrivit ei, colaborarea cu medicul epidemiolog pentru luarea deciziilor a condus la menținerea unui număr mic de angajați ai spitalului care s-au infectat în cursul actului medical. 

„Spitalul Colentina a fost desemnat spital Covid de la început, noi am fost considerați, ca idee, spitalul în care vor fi tratați pacienții care au COVID-19 și alte afecțiuni care necesită o intervenție medicală. De pildă, un pacient cu apendicită acută și COVID-19 va fi operat la Colentina; un pacient cu o fractură și COVID-19, va fi operat îm Colentina.

Activitatea a fost organizată în funcție de nevoile epidemiologice, practic, toate deciziile care s-au luat în spital s-au luat împreună cu medicul epidemiolog. Dacă aș putea spune, epidemiologul spitalului are drept de veto în deciziile care se iau, fapt care a dus la un număr foarte mic de personal medical care să fie infectat în cursul actului medical. În principiu, la ora actuală nu avem mai mult de 40 de persoane din rândul personalului medical infectate de la începutul pandemiei și până acum la Colentina. Marea lor majoritate au fost infectați acasă, sau la întoarcerea din concediul de odihnă; au fost testați pozitiv, ceea ce înseamnă că ne-am făcut treaba bine din punctul acesta de vedere”, a spus ea.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel