Acest ceai protejează inima și...
În ultimii ani, cancerul scuamo-celular situat pe esofagul toracic a înregistrat o creștere semnificativă în țările estice. Această tendință este asociată cu factori de mediu și obiceiuri alimentare specifice, care contribuie la creșterea riscului de dezvoltare a acestui tip de cancer.
Prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu, directorul Centrului de Excelență în Chirurgia Esofagiană de la Spitalul Sfânta Maria, a explicat în cadrul emisiunii Academia de Sănătate metodele avansate utilizate în tratamentul cancerului de esofag toracic și al altor afecțiuni conexe.
Aceste intervenții includ chirurgia minim invazivă pentru cancerul esogastric, diverticulii esofagieni cervicali și toracici, hernia hiatală asociată cu boala de reflux gastroesofagian, acalazia cardiei și stenozele esofagiene post-caustice.
"Cancerul scuamo-celular, care este alt tip de cancer situat pe esofagul toracic, este în creștere în țările estice din cauza altor factori de mediu, de obiceiuri alimentare. Noi abordăm chirurgia cancerului de esofac toracic, esogastric, diverticul esofagieni mă refer la cei cervical supra-numiți Diverticul Center, diverticul de esofag toracic, hernie hiatală cu boală de reflux, acalazuia cardiei și stenozele esofagiene post-caustice.
Mă refer mai ales la arsurile poscaustice cu acești tari cum ar fi acidul clorhidric, sulfuric sau apă tare și cu sodă caustică care încă se mai comercializează la noi, ceea ce este incorect, fiindcă la țară se mai practică producerea celui săpun de bună calitate, adevărat din grăsimea porcului, împreună cu hidroxidul de sodiu", a explicat prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu, directorul centrului de excelență în chirurgia esofagiană la Spitalul Sfânta Maria, membru titular al Academiei de Științe Medicale, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
Cancerul scuamo-celular - FOTO: Freepik@DC Studio
Arsurile esofagiene post-caustice rămân o problemă majoră în mediul rural din România. Substanțele precum acidul clorhidric, acidul sulfuric și soda caustică sunt încă utilizate la producerea săpunului artizanal, ceea ce expune populația la riscuri grave.
"În mod normal ar trebui să fie contraindicată comercializarea, deoarece soluția de hidroxid de sodiu seamănă foarte bine cu un borcan cu lapte bătut, un lapte acru și uneori vine omul obosit de pe câmp, vrea să dea o gură de de lapte. O gospodină mai puțin pricepută pune borcanele la un loc și bea o gură de sodă caustică.
Se produce o arsură care se strânge pe măsură ce evoluează în așa fel încât abia la șase luni putem încerca o reconstrucție", a explicat prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu, directorul centrului de excelență în chirurgia esofagiană la Spitalul Sfânta Maria, membru titular al Academiei de Științe Medicale, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
O veste încurajatoare este că, în 74% dintre cazuri, chirurgii de la Centrul de Excelență în Chirurgia Esofagiană au reușit să trateze aceste afecțiuni prin metode minim invazive.
"Din toate aceste afecțiuni pe care le-am amintit anterior, am reușit ca în circa trei din patru cazuri, în 74% să rezolvăm pe cale minim invazivă acest gen de leziuni, ceea ce, desigur, scurtează perioada de internare și de stat în terapie intensivă, scurtează lista de medicamente, cantitatea de sânge este diminuată, recuperarea mult mai rapidă și reinserție socială mult mai rapidă", a explicat prof. dr. emerit Silviu Constantinoiu, directorul centrului de excelență în chirurgia esofagiană la Spitalul Sfânta Maria, membru titular al Academiei de Științe Medicale, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acest ceai protejează inima și...
Jocelyn Wildenstein a murit la vârsta...
Aceste ciuperci scad colesterolul și...
Ciocolata este una dintre cele mai...
Acest truc recomandat de medici te...
Mâncatul seara poate avea consecințe...
Constipația este o problemă comună de...
Această activitate menține creierul...