Prof. dr. Ovidiu Chioncel, mesaj puternic: O țară care își trimite copiii afară să fie operați e o țară ce nu merită respectată. O țară unde profesia medicală a scăzut atât de mult e o mare problemă

Foto: DC Media Group / Freepik
EXCLUSIV
"Trebuie să ne ajutați! Să ne ajutați să clădim ceea ce se cheamă încrederea în noi! O țară care își trimite copiii afară să fie operați e o țară ce nu merită respectată. O țară unde profesia medicală a scăzut atât de mult e o mare problemă". Prof. dr. Ovidiu Chioncel a transmis un mesaj puternic pentru medici și pacienți, în cadrul dezbaterii DC Media Group - "Pompează Viață #CardiomiopatiaContează".

Prof. dr. Ovidiu Chioncel, Președinte Societatea Română de Cardiologie a subliniat, în cadrul dezbaterii "Pompează Viață #CardiomiopatiaContează" că soluțiile la problemele importante alesocietății nu pot fi rezovate exclusiv prin acte administrative, precizând că o țară care trimite copiii să fie operați în afara țării pentru afecțiuni cardiovasculare nu merită respectată.

În plus, mediul a subliniat că scăderea respectului pentru profesia de medic necesită o abordare mai profundă, care să includă educația și promovarea acesteia în societate.

"V-am ascultat cu atenție pe fiecare dintre dumneavoastră, mi-a plăcut această discuție și fiecare dintre dumneavoastră și-a expus punctul de vedere și este un lucru important.

Pe de altă parte, vă atrag atenția că nu putem rezolva problemele importante ale societății prin acte administrative, cine dă sau cum să scutiri, e dincolo de ce poate face societatea în general.

Vă rog să priviți lucrurile serioase! O țară care își trimite copiii afară să fie operați de boli cardiovasculare e o țară ce nu merită respectată.

O țară unde profesia medicală în termeni de respect social a scăzut atât de mult e o mare problemă. Și asta nu poate fi rezolvat neapărat prin acte administrative, ci prin educație. Educația trebuie promovată și să fie o parte a unei ierarhii sociale, pentru că modelele copiilor din ziua de astăzi sunt diferite de modelele pe care le-ați avut dvs. Și asta e iar foarte important.

Atrag atenția că o parte din dvs. mă sunați când aveți probleme medicale, iar asta dovedește că lucrurile nu merg bine.

Iar a da de un succes, realizările care se fac prin simplul fapt că ne facem datoria în domeniul în care lucrăm nu este suficient.

Faptul că sistemul sanitar merge pe o tendință atât de mică e dincolo de așteptările societății românești, asta e problema.

Sunt convins că eu îmi fac datoria, sunt convins să dvs. vă faceți datoria, dar așteptările oamenilor față de noi sunt diferite. Total diferite!

Și uneori apare un nivel de frustrare: de ce oamenii sunt nemulțumiți când eu îmi fac datoria?

Și oamenii sunt nemulțumiți pentru că rar au ocazia să stea împreună și să audă unul de la altul ceea ce se întâmplă.

Sincer, nu sunt foarte curios cât de multe RMN-uri va avea Centrul Olimpic Român. Și eu am fost sportiv de performanță, n-am făcut în viața mea un RMN.

Pe de altă parte, invit reprezentanții sportului românesc să discute cu societățile profesionale. Faptul că e un decalaj atât de mare între incidența bolilor în România și locul unde există facilități sau personal e o altă mare problemă a României și nu se poate rezolva prin acte administrative, ci prin creșterea respectului în profesia medicală. Asta nu se fac eprin presă.

Dacă doctorii nu-și fac datoria și nu sunt conștienți de responsabilitatea socială pe care o au, putem face mii de mese rotunde și lucrurile nu vor merge bine.

Trebuie să ne ajutați! Să ne ajutați să clădim ceea ce se cheamă încrederea în noi! Ca noi, la rândul nostru, să vă ajutăm.

Nu cred în relațiile inter-instituționale. Cred foarte mult în relațiile inter-umane!

Și mult din ceea ce am realizat s-a datorat acestor relații inter-umane și aceste relații trebuie să se bazeze în primul rând pe bun simț în senul bunului simț de a fi frecvent.

Scopul unei asemenea întâlniri e să vă avem parteneri și să știți unde ne găsiți și noi să știm unde să vă găsim. Nimic mai mult.

Nivelul de așteptare e uriaș. Iar aici, ceea ce trebuie să facem și să fim conștienți, pentru că Dumnezeu e unic, fără colaborare nu mergem în direcția bună. E meritul unor oameni care îneleg fenomenul și ne-a pus pe toți la aceeși masă", a declarat Prof. dr. Ovidiu Chioncel, Președinte Societatea Română de Cardiologie, în cadrul dezbaterii DC Media Group "Pompează Viață #CardiomiopatiaContează".

 

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel