Prof.dr. Horațiu Roman: totul despre Endometrioză, la Academia de Sănătate

Prof.dr. Horațiu Roman. Foto: DC MEDICAL
Prof.dr. Horațiu Roman. Foto: DC MEDICAL
Prof.dr. Horațiu Roman primind titlul de Doctor Honoris Causa. Foto: UMF Carol Davila
Prof.dr. Horațiu Roman primind titlul de Doctor Honoris Causa. Foto: UMF Carol Davila
Prof.dr. Horatiu (Horace) Roman. Foto: Youtube, arhiva personala
Prof.dr. Horatiu (Horace) Roman. Foto: Youtube, arhiva personala
  • Prof.dr. Horațiu Roman. Foto: DC MEDICAL
  • Prof.dr. Horațiu Roman primind titlul de Doctor Honoris Causa. Foto: UMF Carol Davila
  • Prof.dr. Horatiu (Horace) Roman. Foto: Youtube, arhiva personala
LIVE ACUM: Profesorul Horațiu Roman, profesor de ginecologie la Clinica Tivoli-Ducos din Bordeaux din Franța, este invitatul de astăzi, 18 martie, al emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, transmisă simultan de DC NEWS șI DC MEDICAL, de la ora 11.00. Prof.dr. Horațiu Roman unul dintre cei mai reputați specialiști internaționali în endometrioză.

Endometrioza, boala care afectează, conform estimărilor, 10% dintre toate femeile cu vârsta reproductivă, este în atenția cercetătorilor din întreaga lume. În rândul acestora, la loc de frunte, este și un o de știință român, stabilit în Franța, care are numeroase cercetări legate de endometrioză, o boală nu pe deplin cunoscută și care pune, din păcate, încă foarte multe probleme în primul rând pacientelor, dar și corpului medical.

Este vorba de profesor doctor Horațiu (Horace) Roman, invitatul de luni, 18 martie, al emisiunii Academia de Sănătate, realizată și moderată de Acad.prof.dr. Irinel Popescu.

Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Facebook și Youtube, ale DC NEWS și DC MEDICAL, de la ora 11.00.

Ca să facem o foarte scurtă trecere în revistă a parcursului profesional al cunoscutului profesor român, vă spunem că:

- Prof. dr. Horace (Horațiu) Roman a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu", din Cluj-Napoca, România, în 1993.

- apoi Universitatea Paris-Est, Universite Paris 12, în 1998,

- Are un Master la Universitatea René Descartes, Paris și un doctorat la Universitatea Pierre și Marie Curie, Paris,

- Este membru al Consiliilor de Administrație al Societății Mondiale de Endometrioză (World Endometriosis Society – WES), și al Ligii Europene de Endometrioză (European Endometriosis League – EEL), al Societății Franceze de Chirurgie Pelviană (French Society of Pelvic Surgery–SCGP),

- Este membru al Asociației Americane de Laparoscopie Ginecologică (American Association of Gynecological Laparoscopy – AAGL) și al Societății de Endometrioză și Boli Uterine (Society of Endometriosis and Uterine Diseases – SEUD).

- În februarie anul acesta i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel