Probleme în oncologia românească, cu prof dr Michael Schenker. ACADEMIA DE SĂNĂTATE
20 feb 2022, 21:53

Prof dr Michael Schenker. Foto: Facebook / pagina personală
EXCLUSIV
Prof Dr Michael Schenker, președintele Comisiei de Oncologie din Ministerul Sănătății, vine la Academia de Sănătate, luni, de la ora 13.00, emisiune realizată de prof dr Irinel Popescu, pentru a dezbate problemele cu care se confruntă oncologia românească mai ales în ultimii doi ani de la declanșarea pandemiei COVID-19. 

„La această nouă ediție vor discuta despre problemele cu care se confruntă în momentul de față oncologia, cu domnul prof dr Michael Schenker, de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, președintele Comisiei de Oncologie a Ministerului Sănătății. Sunt probleme serioase, după cât s-ar părea.

Vă mărturisesc sincer că au venit în cascadă două știri care  m-au îngrijorat și pe mine în calitate de simplu cetățean, nu neapărat de medic și oarecum implicat în oncologie, și anume prima a venit de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate care a spus că 88% din bolnavii cu cancer aflați în tratament în anul 2019 au decedat în decurs de un an, iar a doua a venit chiar din declarația făcută de prof.dr. Michael Schenker, după ultima ședință a Comisiei, în care se referea, la procentul de cancere depistate în stadiu avansat, astăzi față de anii trecuți, și sigur asupra acestei cifre invitatul meu va elabora în cursul discuției noastre.

De aici, sigur, în România Comisia de Oncologie a Ministerului Sănătății joacă un rol important, având în vedere că sunt multe centre pe teritoriul național, acela de integrator, mai mult sau mai puțin, cea care încearcă să stabilească politicile la nivel național și cumva și cea care centralizează datele, ca să știm de unde plecăm și ca să știm cu ce probleme se confruntă oncologia pe întreg teritoriul național” a dezvăluit prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii. 

Prof.dr. Michael Schenker care este, de altfel, și directorul medical al Centrului de Oncologie Sf. Nectarie din Craiova, va vorbi și despre introducerea noilor terapii în România, dar și despre rezultatele lor, inclusiv despre problemele generate de pandemia COVID-19 care au crescut înfiorător rata de mortalitate. 

Emisiunea Academia de Sănătate va fi difuzată luni, 21 februarie 2022, de la ora 13.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube, ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?