Primul caz de COVID-19 în Republica Moldova. Dr Stanislav Groppa explică
16 iul, 18:35
Medicul neurolog Stanislav Groppa a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre primele cazuri de COVID-19 în Republica Moldova.
Coronavirus
EXCLUSIV

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate, medicul neurolog Stanislav Groppa a afirmat că primele cazuri de îmbolnăviri COVID-19 au fost la persoane reîntoarse din Italia în Republica Moldova. ”În Republica Moldova, primul pacient care a fost apreciat ca pacient cu COVID-19 a fost o pacientă care a sosit din Italia. Aceasta a avut o formă destul de gravă. A fost apreciată ca pacientă COVID-19 pe data de 7 martie. Cu regret, analiza epidemiologică a evidențiat mai multe persoane care au venit în contact cu pacienta în cauză, care ulterior au făcut și ei forme grave de COVID. A fost o formă destul de fulminantă, gravă care, până la urmă, a dus și la decesul pacientei”, explică invitatul emisiunii.

Ulterior au mai apărut și alte cazuri, primele la persoane revenite acasă din Italia. ”În luna martie, începutul lunii aprilie, în Republica Moldova s-au reîntors peste 350.000 de persoane din Italia, Franța, Portugalia, Spania, Rusia. Primele cazuri au fost generate de persoane sosite din afara Republicii, ulterior au apărut cazurile care aveau o transmisiune locală”, a afirmat medicul Stanislav Groppa.


Ştiri Recomandate

Sistemul de penalizare pentru medicii de familie, cum va fi modificat. Ultima informație de la Guvern
PARACETAMOLUM + CODEINUM - prospect
PARACETAMOLUM + DICLOFENACUM - prospect
Gătitul pe foc de lemne, periculos. Recomandările experților


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri