Prevenție în materie de șomaj. Mihai Talpoș: ar fi mult mai ieftin pentru statul român

Job  FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Mihai Talpoș, co-fondator Școala Informală de IT, a declarat la dezbaterea ”Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta” că ar fi bine o reactualizare a Nomeclatorului meseriilor.

Invitat la dezbaterea ”Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, Mihai Talpoș, co-fondator al Școlii Informale de IT, a vorbit și despre nevoia de actualizare a Nomeclatorului meseriilor. 

”E nevoie clar de o un astfel de efort de actualizare a Nomenclatorului de meserii în raport cu realitățile momentului, iar noi, ca și industrie IT Software, suntem o dovadă vie a faptului că (n. r. noi, ca societate) suntem cu mult în urmă”, a sublinia Mihai Talpoș.

În opinia acestuia, prevenția pe partea de șomaj ar scuti statul de mulți bani. 

”Cred că un calcul simplu la nivelul economiștilor Guvernului ar releva faptul că e mult mai ieftin pentru statul român să facă prevenție în materia șomajului decât să acopere costurile unui număr de oameni. Ca și în sănătate”, consideră Mihai Talpoș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?