Povara care nu mai poate fi ignorată. Ana Dodea: rata de supraviețuire în România e de doar 11%

Cancerul
EXCLUSIV
Ana Dodea, policy&market acces director la MSD, a declarat la dezbaterea ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, că principala cauză de deces la bărbații cu boală oncologică e cancerul bronho-pulmonar.

Principala cauză de mortalitate la bărbații cu boală oncologică în România este cancerul bronho-pulmonar. Anual sunt diagnosticate circa 11.000 de cazuri. În 2018 s-au înregistrat în jur de 10.000 de morți din pricina aceste afecțiuni, a precizat Ana Dodea, policy&market acces director la MSD, în cadrul dezbaterii online ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de DC Media Group.

”Și în rândul femeilor începe să facă victime destul de semnificative. Cred că e a treia cauză de boală oncologică în rândul femeilor. Mi se pare că în momentul de față, cancerul pulmonar este o povară care nu mai poate fi ignorată. Mai mult decât atât, rata de supraviețuire la 5 ani în România este de doar 11%, comparativ cu Europa, unde vorbim deja de o cifră aproape dublă”, afirmă Ana Dodea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel