Un nou instrument de evaluare a...
Posturile cu ”dedicație” sunt o actualitate a angajărilor în sistemul public. Prof. Dr. Robert Ancuceanu, Prodecan Facultatea de Farmacie, UMF Carol Davila a explicat, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul conferinței ”Noua strategie farmaceutică, inovația și accesul la medicina de standard european în România” de ce Agenția Națională a Medicamentului este ceva mai atractivă pentru tinerii farmaciști și ce s-ar putea îmbunătăți în domeniu.
”Agenția Națională a Medicamentului este ceva mai atrăgătoare din punct de vedere salarial, decât farmacia de comunitate. Nu ar fi rău să aduci oameni tineri pe care să îi formezi și să îi menții să rămână 20-30 de ani în instituție.
La nivel de debutant, salariile nu erau atât de atrăgătoare la Agenția Națională a Medicamentului.
În plus, mai există o problemă de perspectivă. Un tânăr se va orienta în acea direcție, fiind conștient că își îngustează zona de specializare și opțiunile pe piața muncii. Agenția Națională a Medicamentului este o nișă, care cere anumite abilități și competențe pe care farmacistul din farmacia de comunitate le are într-o manieră limitată.
Știe că dacă vine acolo trebuie să învețe mai mult și să ajungă la o piață a muncii care va fi mai îngustă. Din fericire, dacă nu le mai place, își vor găsi un loc în industrie (industria farmaceutică - n.r.)”, a spus prof. dr. Robert Ancuceanu, Prodecan Facultatea de Farmacie, UMF Carol Davila, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul conferinței ”Noua strategie farmaceutică.
”Foarte mulți farmaciști, când am scos la publicitate niște posturi la concurs, percepția multor farmaciști era că sunt ”cu dedicație”. A trebuit să depun eforturi, să le spun că nu e nicio dedicație, că se pot înscrie. Data trecută au fost 3-4 zile de înscriere și percepția a fost că timpul e scurt și sunt cu dedicație.
Nu sunt cu dedicație și am încurajat să participe. Pentru mulți e o schimbare de la ceea ce fac, la a începe o viață nouă. Există o anumită inerție în a-ți schimba orientarea, iar nicio facultate de farmacie nu are o specializare doar pentru cei care vor lucra în autoritățile de reglementare.
Nici aceștia nu ar avea garanția, pentru că Agenția are în jur de 400 de persoane, cu portar și inginer. Nu vorbim de o piață atât de mare încât să speri că vor da buluc nu știu câți farmaciști în ideea că vor ajunge să lucreze în Agenție”, a mai spus prof. dr. Robert Ancuceanu, Prodecan Facultatea de Farmacie, UMF Carol Davila.
Vezi mai multe în VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Un nou instrument de evaluare a...
Procedurile estetice pentru...
Creșterea popularității băuturilor...
Ce efect nociv are ciocolata pentru rinichii noștri. Ce trebuie să...
Ce trebuie să știi despre nodulii...
O vorbă din popor spune că în lunile...
Mestecatul gumelor tari pentru a...
Progresul într-un antrenament...