Ponderea sistemului sanitar asupra sănătății noastre. Laszlo Attila: 27% este bagajul genetic
23 apr 2021 / 15:26

Laszlo Attila  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Laszlo Attila, secretar în comisia de sănătate din Senatul României, a vorbit despre impactul pe care-l are alimentația și mediul asupra sănătății noastre.

Invitat la dezbaterea online ”Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea noastră”, Laszlo Attila, secretar în comisia de sănătate din Senatul României, a precizat că există o lege a prevenției și depistării precoce a diabetului și că se lucrează la scrierea normelor de aplicare. ”Nu este atributul nostru de a face normele de aplicare la această lege, dar vrem să creionăm și să ușurăm munca Ministerului Sănătății. (...) Considerăm că este o problemă stringentă și trebuie să facem ceva”, a afirmat Laszlo Attila.

Acesta și argumentează demersul:

”Societatea noastră și obiceiurile noastre s-au schimbat. Am ajuns - și conform evaluărilor de specialitate - doar 19% este ponderea sistemului sanitar asupra stării noastre de sănătate. 27% este bagajul genetic care-l moștenim fiecare. Cu alte cuvinte, majoritatea factorilor care intervin asupra stării de sănătate reprezintă peste 50%: condițiile în care trăim, alimentația, obiceiurile, apa, aerul și lista este foarte lungă. Toate aceste condiții, în ultimii 30 de ani, s-au schimbat major. S-au schimbat obiceiurile, ni s-a schimbat alimentația, ni s-a schimbat cultura față de muncă și față de mișcare, dar aceste schimbări au fost generate de modificările din societatea noastră”.

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

DCMedia Group angajează redactori
3 efecte negative ale luminii albastre: cum te poți proteja
Vaccinare la chiuvetă: Mită de 100.000 de euro, la un cabinet din Dolj
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri