Ponderea sistemului sanitar asupra sănătății noastre. Laszlo Attila: 27% este bagajul genetic

Laszlo Attila  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Laszlo Attila, secretar în comisia de sănătate din Senatul României, a vorbit despre impactul pe care-l are alimentația și mediul asupra sănătății noastre.

Invitat la dezbaterea online ”Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea noastră”, Laszlo Attila, secretar în comisia de sănătate din Senatul României, a precizat că există o lege a prevenției și depistării precoce a diabetului și că se lucrează la scrierea normelor de aplicare. ”Nu este atributul nostru de a face normele de aplicare la această lege, dar vrem să creionăm și să ușurăm munca Ministerului Sănătății. (...) Considerăm că este o problemă stringentă și trebuie să facem ceva”, a afirmat Laszlo Attila.

Acesta și argumentează demersul:

”Societatea noastră și obiceiurile noastre s-au schimbat. Am ajuns - și conform evaluărilor de specialitate - doar 19% este ponderea sistemului sanitar asupra stării noastre de sănătate. 27% este bagajul genetic care-l moștenim fiecare. Cu alte cuvinte, majoritatea factorilor care intervin asupra stării de sănătate reprezintă peste 50%: condițiile în care trăim, alimentația, obiceiurile, apa, aerul și lista este foarte lungă. Toate aceste condiții, în ultimii 30 de ani, s-au schimbat major. S-au schimbat obiceiurile, ni s-a schimbat alimentația, ni s-a schimbat cultura față de muncă și față de mișcare, dar aceste schimbări au fost generate de modificările din societatea noastră”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel