Patru cancere care pot fi prevenite prin vaccinare. Dr. Radu Vlădăreanu: Nimeni nu a rămas infertil, steril, toți au făcut copiii pe care și i-au dorit. Fetelor nu le-a crescut barbă

cancere - FOTO: Freepik@Ihlasul1411
EXCLUSIV
Nu mai puțin de patru tipuri de cancer pot fi prevenite prin vaccinare. Medicii susțin că nu există reacții adverse, ba dimpotrivă, efectele benefice sunt absolut uimitoare.

Vaccinarea împotriva virusului HPV este un proces prin care o persoană primește un vaccin pentru a preveni infecțiile cu diverse tulpini de HPV. HPV este un grup de virusuri care pot infecta pielea și membranele mucoase, inclusiv zona genitală.

Există peste 100 de tulpini de HPV, dintre care unele pot duce la diverse afecțiuni, inclusiv veruci genitale și diferite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul cervical, cancerul anal, cancerul oral. 

Fetelor nu le crește barbă

Vaccinarea împotriva HPV este importantă deoarece poate preveni infecția cu anumite tulpini de HPV care sunt asociate cu riscul crescut de dezvoltare a cancerului. Este recomandată de către organizațiile de sănătate publică și profesioniștii din domeniul medical pentru a proteja împotriva acestor afecțiuni grave.

Vaccinurile HPV sunt administrate de obicei la adolescenți, deși pot fi administrate și la adulți tineri sau persoane mai în vârstă care nu au fost vaccinate anterior.

Prof. dr. Radu Vlădăreanu, medic primar obstetrică-ginecologie, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii "Informarea susține vaccinarea" despre beneficiile pe care le are vaccinarea HPV. 

"Fiecare țară are regulile ei în ceea ce privește vaccinarea. Ține de cultura educației, de populație. Sunt țări în care nu trebuie să fii chemat cu forța sau poliția la vaccinare. Oamenii înțeleg pur și simplu, în Țările Nordice, Australia, și fac o vaccinare benevolă în rândul populației.

La noi, lucrurile sunt departe de a ajunge acolo, dar sperăm ca prin educație, cu generațiile tinere care se informează mai mult și înțeleg. În ultimii 15 ani s-au făcut milioane, sute de milioane de vaccinări și reacțiile adverse de care se teme toată lumea nu se întâmplă. Nimeni nu a rămas infertil, steril, toți au făcut copiii pe care și i-au dorit, fetelor nu le-a crescut barbă, nu s-a întâmplat nimic.

Cancer de col uterin - FOTO: Freepik@AdilMehmood

Nu și-au început viața sexuală mai devreme. Dimpotrivă, fetele vaccinate sunt mult mai educate și își încep viața sexuală mai târziu decât cele nevaccinate.

Avantajele sunt clare în țările în care s-a făcut vaccinare în masă. Cancerul de col uterin a scăzut dramatic și se tinde spre zero, în țări precum Australia, Țările Nordice și Marea Britanie își propun acest lucru. Lucrurile funcționează. Nu mai apar leziuni neoplazice pe col.

În plus, sunt dovezi tot mai clare care indică faptul că vaccinul HPV previne apariția cancerului de cap, cancerul anal. Dovezile sunt în favoarea acestui vaccin.

Este unul din cancerele care poate fi prevenit prin vaccinarea HPV", a explicat prof. dr. Radu Vlădăreanu, medic primar obstetrică-ginecologie, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii "Informarea susține vaccinarea". 

Cancerul de col uterin, eradicat de vaccinare

Prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu a subliniat că deși în unele țări nu se mai înregistrează cazuri de cancer de col uterin datorită ratei mari de acoperire vaccinală, virusul se poate modifica în anii viitori. Astfel, ținta este eradicarea cancerului de col uterin.

"Vaccinul HPV ne ajută să nu contractăm un număr de tipuri de virus HPV. Sunt sute de tipuri de HPV. Probabil, în timp, și virusul acesta se va modifica. Nu putem compara cu variola, cu eradicarea completă. Nu putem eradica complet infecția cu HPV din cauza acestor numeroase tipuri care există.

Ce dorim să eradicăm este cancerul de col uterin, nu infecția cu HPV. Asta presupune o luptă prin vaccinarea și testarea celularității", a mai precizat prof. dr. Radu Vlădăreanu, medic primar obstetrică-ginecologie, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul dezbaterii "Informarea susține vaccinarea". 

Vezi mai multe în VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel