Nicoleta Dascălu, ARAS: Unii neasigurați nu au acces la mai nimic

Trimitere de la medic
EXCLUSIV
Nicoleta Dascălu de la Asociația Română Anti-SIDA, spune că oamenii trebuie să știe care sunt măsurile de prevenire ale bolii infecțioase HIV/SIDA.

Prevenția, tratamentul, testarea și accesul la serviciile medicale sunt câteva aspecte pe care le-a discutat Nicoleta Dascălu de la Asociația Română ANTI-SIDA (ARAS) la dezbaterea online ”Ce votez pentru sănătate?”.

Aceasta consideră că oamenii ar fi bine să știe că există măsuri foarte clare care pot preveni infecția HIV/SIDA ș hepatita. Numai că oamenii nu le cunosc, deci, spune aceasta, ”trebuie informați”. ”Tot în prevenire intră partea de testare. Testarea trebuie să fie accesibilă absolut tuturor care vor să se testeze”, adaugă Nicoleta Dascălu.

Aceasta a amintit și câteva cuvinte pe care le-a auzit ca parte din platformele politicienilor: prevenire, parteneriat, solidaritate. ”Neasigurat e un cuvânt pe care nu l-am auzit în niciuna dintre prezentările politicienilor. Ne teme că este o categorie care este uitată în continuare și la prevenire, și la testare, și la tratament. Pentru că unii neasigurați în România nu au acces la mai nimic”, precizează Nicoleta Dascălu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel