Zgomotul alimentar, o preocupare...
DC Medical și DC News au fost prezenți la evenimentul SANADOR ce a avut loc vineri, 12 mai, acolo unde o parte dintre medicii renumiți ai Spitalului Clinic SANADOR au vorbit despre acțiunile lor și despre șansa la sănătate și la o viață normală pe care le-o oferă copiilor.
Evenimentul i-a avut ca invitați pe:
Dr. Doris Andronescu, Director General SANADOR.
Conf. Doru Herghelegiu, Director Spitalul Clinic SANADOR
Prof. Dr. Victor Costache, Șef Secție Chirurgie Cardiovasculară SANADOR
Dr. Christiane Beck, Medic Anestezisc Chirurgie Cardiovasculară pediatrică, Hanovra, Germania
Prof. Dr. Tzanavaros Ioannis, Medic chirurg cardiovascular, Stuttgart, Germania
Cătălina Costache, Director Fundația Polisano
Pavel Heghi, perfuzonist de origine română
Aurel Badea, Deputy CEO România, Allianz-Țiriac Asigurări.
Nouă copii cu malformații ale inimii au fost operați la Spitalul Clinic Sanador din București de echipa de chirurgie cardiovasculară condusă de Prof. Dr. Victor Costache. Intervențiile chirurgicale au avut loc în perioada 8–12 mai, în cadrul unei misiuni umanitare realizate cu sprijinul unei echipe medicale din Germania.
Este a treia misiune umanitară de chirurgie cardiovasculară pediatrică organizată la unitatea medicală privată din București.
"Ne aflăm astăzi la finalul celei de-a treia misiuni umanitare de chirurgie cardiovasculară pediatrică pe care o organizăm la Spitalul Clinic SANADOR. Am lansat programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Sanador deoarece suntem conștienți că acest domeniu este, din păcate, unul deficitar în România și copiii cu malformații cardiace congenitale au nevoie de tratamente performante la ei acasă, pentru a se bucura de o dezvoltare normală și de o viață împlinită. Vă asigur că vom continua programul de salvare a inimilor celor mici și ne dorim să permanentizăm aceste intervenții salvatoare la SANADOR, pentru a le oferi și micuților cu malformații cardiace congenitale tratamente performante și salvatoare de viață", a declarat dr. Doris Andronescu, directorul general al SANADOR.
"Este important să facem aceste intervenții în România deoarece suntem o țară membră a Uniunii Europene, care trebuie să ofere cetățenilor, locuitorilor, copiilor, aceleași condiții de viață și aceeași șansă la viață pe care le oferă și celelalte țări din Uniunea Europeană copiilor lor. Nu se poate ca medicina, sectorul sanitar să rămână în urmă și să ne neglijăm cele mai fragile categorii de populație. Nu putem lăsa acești copii să fie neîngrijiți", a explicat prof. dr. Victor Costache, șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR.
Intervențiile de la SANADOR s-au desfășurat în cadrul unei misiuni umanitare, prin care o echipă medicală complexă, compusă din chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi, perfuzioniști și asistenți medicali specializați, de la Spitalul Clinic Sanador și din 3 centre de prestigiu din Germania – Hanovra, Stuttgart și Munchen – a asigurat tratamentul necesar pentru malformațiile cardiace congenitale unui grup de 9 copii din România.
Cu vârste cuprinse între 3 luni și 17 ani, copiii operați fuseseră diagnosticați cu malformații cardiace precum tetralogia Fallot, defecte septale atriale sau defecte septale ventriculare, care le puneau în pericol dezvoltarea și chiar viața.
Micuții aveau nevoie de aceste tratamente salvatoare, de care însă nu puteau beneficia altfel în România. Toți acești copii au fost operați cu succes, fără complicații, urmând să fie externați din spital în scurt timp.
Echipa din Germania a fost condusă de prof. dr. Ioannis Tzanavaros, chirurg cardiovascular la Stuttgart, și dr. Christiane Beck, medic anestezist în chirurgia cardiovasculară pediatrică la Hanovra.
Intervențiile din cadrul misiunii umanitare au fost realizate pro bono de echipele medicale implicate, în primul bloc operator complet digitalizat din România.
Aceasta este a treia misiune umanitară din cadrul programului de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic SANADOR, după cele din decembrie 2022 și februarie 2023.
Centrul de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă de la Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților cele mai moderne tratamente, realizate de medici cu o vastă experiență și cu stagii de formare și perfecționare în importante centre de excelență internaționale, în primul bloc operator complet digitalizat din România.
Înființat în anul 2001, SANADOR a cunoscut o continuă dezvoltare organică, în prezent deținând cel mai mare spital clinic multidisciplinar privat din țară, un centru oncologic complex, clinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță, situate în București.
Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, având și compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 21 de linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe.
Conferința va fi difuzată vineri, ora 20:00, pe Youtube DC Medical și DC News și pe Facebook DC Medical și DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Schimbările extreme de temperatură...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...