Laszlo Attila: M-aș bucura să avem surpriza plăcută a rezultatelor vaccinării cu BCG

Laszlo Attila  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat, a subliniat, în cadrul dezbaterii ”Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", necesitatea vaccinării antigripale și BCG.

Invitat la dezbaterea online a DC Media Group, "Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group, Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate pentru Senat, a amintit despre creșterea numărului românilor care s-au vaccinat antigripal anul acesta. ”Acea cantitate achiziționată, de 1,5 milioane de doze, a fost utilizată aproape în totalitate”, a declarat acesta.

Laszlo Attila a subliniat că România se află într-o perioadă când se confruntă cu un număr mare de boli respiratorii acute, un număr de 5,8 ori mai mare față de anii precedenți, ”ceea ce a fost o surpriză pentru toată lumea în condițiile în care categoriile de risc au profitat de această disponibilitate a vaccinului antigripal”.

Președintele Comisiei de Sănătate pentru Senat este optimist: ”M-aș bucura să avem surpriza plăcută de a vedea rezultatele vaccinării în masă cu BCG în viitorul apropriat privind evidența infecțiilor cu COVID-19 de la noi din țară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel