Cum poți stimula sistemul imunitar pentru a preveni virusul gripal. Doina Pleșca: Gripa este extrem de severă. Mai bine previi decât să tratezi!

gripa foto:freepik@stefamerpik
EXCLUSIV
Profesorul universitar dr. Doina Anca Pleșca, medic primar Pediatrie, ne-a vorbit despre cum le poate fi stimulat sistemul imunitar și despre cât de gravă este gripa, de fapt.

Profesorul universitar dr. Doina Anca Pleșca, medic primar Pediatrie, a fost invitată în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii" și a vorbit despre cum le poate fi stimulat sistemul imunitar copiilor și despre cât de gravă este gripa, de fapt.

Întrebată despre ce spun specialiștii despre faptul că că circulă multe rețete pe internet (și nu doar) pentru creșterea imunității, dr Doina Anca Pleșca a recomandat câteva metode de bune practici, care vor ajuta la stimularea imunității a copiilor, dar și a celorlalte persoane care se îmbolnăvesc ușor în această perioadă a anului.

”Este interesant acest subiect și poate că merită o discuție mult mai amplă. Dacă este să stimulăm imunitatea, apoi trebuie să parcurgem și să recomandăm părinților câteva obiective:

- un regim alimentar care să fie diversificat și în care să se regăsească legumele și fructele, care în felul acesta vor aduce vitamine și săruri minerale

- un somn regulat și pe o întindere adecvată a etapelor de vârstă, somnul fiind un factor pro stimulării imunitare

- o acoperire completă a ceea ce înseamnă Programul Național de Vaccinare, pentru a preîntâmpina bolile care afectează aparatul respirator și care pot fi prevenibile prin vaccinare

- asigurarea unor doze eficiente coroborate cu vârsta pacientului, în ceea ce înseamnă vitamina D, știut fiind faptul că aceasta este un imunomodulator semnificativ, copiii cu rahitism fiind predispuși în a face boli respiratorii mult mai frecvente si mult mai sevre

- adiționarea unor imunomodulatorii

Iar aici sunt niște discuții, care vizează care dintre ele ar fi recomandate pentru copii. Și pledez pentru ceea ce Agenția Europeană a Medicamentului recomandă astăzi liofilizatele bacteriene, care au un consens în ceea ce înseamnă recomandarea ca imunomodulator pentru prevenirea infecțiilor respiratorii curente la copii”, a declarat profesor dr. Doina Anca Pleșca, medic primar Pediatrie, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii". 

Mulți spun că e o simplă gripă sau doar o viroză, drept care, Prof. dr. Doina Anca Pleșcu a explicat faptul că gripa este, de fapt, extrem de severă. 

”Gripa poate îmbrăca niște aspecte clinice extrem de polimorfe, pentru că, de fapt, este un conflict între gazdă, cu particularitățile imunologice, și, pe de altă parte, agresivitatea virusului, respectiv virusului gripal, serotipului acestuia. Nu putem anticipa formele de boală, dar ar trebui doar să ne gândim că e mai usor să prevenim niște complicații, care înseamnă meningoencefalite, pneumonii, care se pot complica cu suprainfecții bacteriene versus vaccinarea în timp util pentru a preveni formele severe de boală”, a declarat profesor dr. Doina Anca Pleșca, medic primar Pediatrie, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii". 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel