Florin Buicu, președintele comisiei de sănătate a Camerei Deputaților: „Nu mai vorbiți de economie la sănătate"

Florin Buicu, președintele comisiei de sănătate a Camerei Deputaților FOTO DC Media Group
EXCLUSIV
La dezbaterea „Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte", organizată de trustul de presă DC Media Group, Florin Buicu, președintele comisiei de sănătate a Camerei Deputaților, a vorbit despre primul pas al prevenției: educația.

Florin Buicu, economie, sănătate. „Pacientul care este acum în spital nu vrea să știe că se face economie pentru sănătatea lui", a declarat Florin Buicu, președintele comisiei de sănătate a Camerei Deputaților, miercuri, 5 iunie, la dezbaterea DC Media Group despre prevenția în sănătate.

Acesta și-a început intervenția vorbind despre „economie la sănătate", exprimare pe care o dezaprobă: „Nu pot să fiu de acord că facem economie la sănătate. Nu. Vorbim de pacienți care au nevoie de metode terapeutice și vorbim de pacienți care sunt deja internați în spitale și au nevoie de aceste metode de terapie".

Florin Buicu, economie, sănătate: speranță de viață sănătoasă

Buicu mai susține că trebuie introduse în paralel cu tratarea pacienților metode de prevenție. „Nu vorbim de economie. Vorbim de un buget de care sănătatea are nevoie, care să trateze pacienții care acum au nevoie de aceste terapii și să adăugăm la acest buget sume necesare pentru prevenție. (...) Toată lumea vorbește despre speranța de viață. Vă rog de acum încolo să începem să introducem un termen nou: speranța de viață sănătoasă pentru că e foarte important", apreciază președintele comisiei de sănătate a Camerei Deputaților.

Florin Buicu, economie, sănătate: prevenția începe cu educația

Potrivit acestuia, primul pas în prevenție trebuie să fie făcut din educație, de pe băncile școlii și astfel să ajungă în societate. „Aici fac un apel un apel inclusiv la mediul privat să finanțeze campanii pe care le face Ministerul sau diverse organizații pentru genul acesta de activități", a precizat Florin Buicu.

Florin Buicu, economie, sănătate: finanțare cu rost

În ce privește finanțarea sistemului de sănătate, acesta a subliniat nevoia de a se încerca o modalitate de plată și de finanțare orientată spre rezultat la toate nivelele. Se referă la medicul de familie, la ambulatoriu. „Pentru că dacă vom finanța – dacă vorbim de medicul de familie – inactivitatea, faptul că avem în listă niște pacienți fără să finanța corect serviciile inclusiv cele de prevenție vom rămâne să ne uităm în continuare la numărul de pacienți care ajunge la poarta spitalelor", a punctat președintele comisiei de sănătate a Camerei Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel