Farmacia fără farmaciști. Petru Crăciun: Nu putem accepta așa ceva

farmacia fara farmacisti - FOTO: Freepik@montypeter
EXCLUSIV
Farmacia fără farmaciști este un viitor sumbru pe care îl prevăd cei de la Colegiul Farmaciștilor.

Farmacia fără farmaciști este viitorul sumbru. Petru Crăciun, Farmacist, Director Studii și Strategie Colegiul Farmaciștilor din România, a explicat în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul conferinței ”Noua strategie farmaceutică, inovația și accesul la medicina de standard european în România” care sunt dificultățile din domeniu. 

”Dacă ne referim la situație europeană și la strategia națională, lucrurile se văd diferit. Lucrurile sunt mai complicate la vârf. Europa era un lider în sănătate, astăzi nu mai este. Strategia corectă ar fi să își păstreze locul 2, să nu retrogradeze pe 3. Lucrurile sunt destul de complicate. Practic, sunt două probleme majore pentru toate țările. 

Nu am înțeles cum se va rezolva problema tratamentelor obișnuite. Obiectivul menționat în strategie și anume crearea unei piețe europene unice a medicamentelor este interesant, dar nu se va rezolva doar prin aceste măsuri. Această chestiune se va putea rezolva doar în momentul în care vom lămuri și vom aduce la același numitor toți plătitorii din Europa, ceea ce e un proces complicat.

Dacă la nivel european vrem să creăm o piață unică, atunci ar trebui să integrăm toți plătitorii într-un cadru omogen, ceea ce este extrem de greu”, a explicat Petru Crăciun, Farmacist, Director Studii și Strategie Colegiul Farmaciștilor din România, în exclusivitate la DC MEDICAL, în cadrul conferinței ”Noua strategie farmaceutică, inovația și accesul la medicina de standard european în România”.

Farmacia fără farmaciști

”S-a menționat ideea de beneficiu terapeutic. Perspectiva industriei se oprește în momentul în care produsul este autorizat și intră la compensare și există motive să fie așa. Beneficiul terapeutic real se obține numai după o administrare și o urmărire corectă în timp.

Aici este cazul să amintesc rolul farmaciștilor care nu este lipsit de importanță și pe care suntem în pericol să îl ignorăm complet pentru că în anumite zone ne pregătim pentru farmacia fără farmacist, ceea ce noi nu putem accepta.

Atractivitatea acestei meserii este la pământ, meseria fiind o victimă colaterală a experimentelor de tip cost-beneficiu”, a mai subliniat Petru Crăciun, Farmacist, Director Studii și Strategie Colegiul Farmaciștilor din România, a explicat în la DC MEDICAL, în cadrul conferinței ”Noua strategie farmaceutică, inovația și accesul la medicina de standard european în România”.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel