Farm. Lupuleasa, Fake News-ul despre Ibrupofen, demontat cu studii. „Protocoalele ar trebui actualizate”
04 noi 2020 / 07:40

Pacienți COVID-19, spitalul ROL 2 Ana Aslan. Foto: print screen / Spitalul Militar Central
EXCLUSIV
Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa a explicat, EXCLUSIV la Dezbaterea DC Medical, că s-au făcut zeci de studii care au arătat că ibuprofenul este sigur și că acesta chiar are efecte notabile în tratamentul pacienților COVID-19. 

„Un studiu din Danemarca a fost foarte interesant, care făcea o paralelă între pacienți care au utilizat acest antiinflamator și pacienți care nu au utilizat. Se constată că rata de internare este cam aceeași și mortalitatea este ceva mai ridicată la cei care nu au utilizat antiinflamatorul respectiv și mai bună la cei care au utilizat, și înainte și după ce au fost confirmați ca pozitivi, cu rezultate bune”, a arătat Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România. 

În aceste condiții nu ar trebui schimbate protocoalele, nu ar trebui incluse antiinflamatoarele nesteroidiene în protocoalele terapeutice? 

„Cu siguranță că această completare este utilă, sigur că s e vorbește în practica de tratament a COVID-19 despre simptomatice. E adevărat că este indicat paracetamolul, dar în egală măsură ar trebui să nu fie lăsat singur, să fie adăugate și antiinflamatoarele nesteroidiene, care s-a dovedit că-și au utilitatea”, a explicat Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România. 

De ce sunt importante antiinflamatoarelor nesteroidiene, aflați în video: 

G Ad:

 

Ştiri Recomandate

Legătura dintre somn și imunitate: câteva metode de a-ți face somnul mai odihnitor
OMS: Varianta Delta este acum dominantă în Europa
Primul bebeluş infectat cu tulpina Delta, în România
Aloe vera. Cum să îngrijești corect această plantă
10 dureri misterioase pe care nu trebuie să le ignori niciodată
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri