Dr Radu Stoica: bolnavii gravi de COVID-19 ar trebui tratați în spitale pluridisciplinare
22 mai, 15:49
Medicul Radu Stoica, a afirmat la emisiunea Academia de Sănătate că bolnavii de COVID-19 în stare gravă ar trebui tratați într-un spital pluridisciplinar.
Nou focar de coronavirus
EXCLUSIV

Medicul Radu Stoica, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului Marius Nasta din București, a declarat că bolnavii de COVID-19 în formă gravă ar trebui să fie tratați într-un spital pluridisciplinar întrucât ”majoritatea lor au disfuncții multiple de organe”. Sau, mai amintea acesta, ”trebuie făcute circuite speciale într-un spital care să poată face față tuturor problemelor pe care le ridică” pacienții cu comorbidități suferinzi de COVID-19.

La secția de Terapie Intensivă a Institutului amintit au ajuns 8-10 pacienți cu COVID-19 în formă gravă. ”Niciunul dintre aceștia nu a fost bolnav tânăr sau fără comorbidități și, în general, au fost bolnavi - unii aveau neoplazie, trei sferturi aveau diabet, hipertensiune; ceea ce se remarcă în toată literatura că înrăutățesc pronosticul”, afirmă doctorul Stoica. Acesta a mai precizat că mortalitatea din rândul pacienților care suferă de COVID-19 în formă gravă și se află la Terapie Intensivă este foarte mare nu numai în țară, ci și în străinătate. 


Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri