Dr. Horațiu Moldovan: Antibiotice pentru tratamentul infecțiilor conexe există

Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății
EXCLUSIV
Dr. Horațiu Moldovan a dat asigurări că există suficiente antibiotice pentru tratarea eventualelor infecții conexe, referindu-se la eventualii pacienți cu coronavirus care ar face și o infecție bacteriană.   

Infecțiile nosocomiale sperie și mai mult, în contextul pregătirilor pentru o eventuală de epidemie cauzată de nou coronavirus. Conf. Dr. Horațiu Moldovan a explicat la evenimentul Health Romania – Ediția a III-a: FINANȚAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, că prima măsură ce trebuie luată în privința evitării infecțiilor nosocomiale sunt cele de prevenire.

De asemenea, el a arătat că spitalele sunt pregătite cu antibioticele necesare. „Referitor la infecțiile nosocomiale din spitale, prima măsură care trebuie avută în vedere este prevenirea; tratamentul infecțiilor din spitale cu antibiotice este un al doilea eșalon de luptă, pentru că una dintre caracteristicile infecțiilor nosocomiale este rezistența antibacteriană.

Deci măsurile care trebuiesc implementate în primul rând sunt de prevenție a infecției prin respectarea normelor cirucuitelor și normelor de siguranță bacteriologică din spitale”, a spus el. De asemenea, el recomandă, pentru o bună gestionare a acestor infecții, declararea lor, pentru a cunoaște numărul real al infecțiilor.

În ceea ce privește antibioticele necesare, el a arătat că există suficiente și că pot face față oricărei situații. „Legat de problema coronavirusului și infecțiile nosocomiale, dacă vom avea de a face cu un număr foarte mare (de pacienți, n.r.) care solicită spitalele de boli infecțioase, sigur că măsurile vor fi modulate pe parcursul aestui fenomen. Dar pacienții cu infecții virale vor fi tratați în spitalele de boli infecțioase, care reprezintă spitalele cu cea mai mare siguranță bacteriologică, prin natura competenței specifice. Antibiotice pentru tratamentul infecțiilor conexe există, sistemul medical este aprovizionat cu aceste antibiotice”, a mai spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel