Dr Diana Păun, imunizare: E o lecție dură pe care noul coronavirus ne-o dă

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Dr Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică - Administrația Prezidențială, a vorbit despre importanța imunizării în dezbaterea ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile”, organizată online de DC Media Group.

Dr Diana-Loreta Păun, Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică - Administrația Prezidențială, invitată la dezbaterea online  „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de trustul de presă DC Media Group, a discutat despre importanța imunizării.

”Un sistem de sănătate sustenabil are în centru prevenția, iar prevenția înseamnă imunizare”, a afirmat Dr Diana Păun, subliniind că legea vaccinării să treacă prin Parlament cât mai repede și în forma optimă.

Oficialul a citat dintr-un raport recent pe 2016 despre vaccinare, iar vaccinarea în România are o rată scăzută: s-a micșorat de la circa 54% în 2007 la 8% în 2017. Ținta Organizației Mondiale a Sănătății este de a atinge procentul de 75%. ”Suntem departe de a fi bine”, adaugă Dr Diana Păun.

Potrivit acesteia, populația este insuficient informată legat de avantajele vaccinării, de gratuitatea acesteia:

”În ceea ce privește România, țara noastră trebuie să depună eforturi. Vaccinarea, pentru România, reprezintă o provocare. Fac referire la un raport recent apărut: rata de vaccinare împotriva gripei în rândul persoanelor în vârstă este scăzută. A scăzut semnificativ de la 54 la sută în 2007 la doar 8 la sută în 2017. Ori, așa cum știm cu toții, ținta OMS este de 75 la sută. Deci suntem departe de a fi bine! Printre motive, se numără și informarea insuficientă în cadrul populației cu privire la avantajele vaccinării, gratuitatea vaccinării. La modul general, putem adăuga stocurile insuficiente de vaccinuri, dar și gradul scăzut de conștientizare a importanței imunizării în rândul populației. Fără îndoială, acest lucru va trebuie să se schimbe. Actuala pandemie ne dovedește acest lucru. De fapt, e o lecție dură pe care (n. r. noul coronavirus) ne-o dă, pe lângă multe altele”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel