De ce sunt de evitat anesteziile generale la bolnavii COVID-19

Pacient FOTO: pexels.com
EXCLUSIV
Directorul medical al Spitalului Colentina, prof dr Sabina Zurac, explică, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, de ce e bine să fie amânată o operație cu anestezie generală.

Prof dr Sabina Zurac, director medical la Spitalul Colentina, spune că la unitatea medicală s-au primit toate tipurile de pacienți. Inițial, s-a discutat ca Spitalul Colentina să primească bolnavi cu afecțiuni care necesită tratament în momentul respectiv.

”O intervenție chirurgicală la un pacient care prezintă o afecțiune ce poate să fie temporizată este de dorit să o temporizezi pentru că anestezia generală și intubația nu este de dorit în cazul unui pacient care are COVID deoarece în mod cert agravează evoluția bolii”, susține directorul medical de la Spitalul Colentina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel