A început sezonul accidentelor pe...
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM, a explicat care sunt oportunitățile care vor apărea odată cu noua strategie europeană în ce privește industria farmaceutică.
„Această strategie farmaceutică europeană și dezbaterile legate de ea prezintă o oportunitate extraordinară, atât pentru România, cât și pentru industria farmaceutică în ansamblul său. Miniștrii Sănătății ai țărilor membre au avut ocazia să discute prima oară despre această strategie la reuniunea lor din 2 decembrie, de anul trecut și atunci și-au exprimat dorința de a vedea statele membre implicate pe deplin în discuțiile viitoare pe acest subiect și ținând cont de faptul că pe 15 iunie va avea loc următoarea reuniune a miniștrilor Sănătății din statele membre ale Uniunii Europene, România va avea ocazia să-și exprime un punct de vedere vizavi de aspectele importante vizate de această strategie.
Considerăm că este extrem de important ca poziția României să fie aliniată cu poziția principalilor actori care operează pe piața farmaceutică românească. La nivelul industriei farmaceutice ARPIM, alături de Federația Europeană a Industriei Farmaceutice, susține necesitatea creării unui forum farmaceutic la nivelul înalt, care să aducă la aceeași masă actorii relevanți pentru a discuta punctele esențiale din strategia farmaceutică europeană. Acest forum farmaceutic la nivel înalt poate să ofere și o platformă de dezbatere pentru problemele specifice ale româniei, cu privire la accesul pacienților al medicamente și poate fi și o ocazie de racordare a actorilor și politicilor publice din România, la dezbaterile de la Bruxelles.
Este evident că punerea în aplicare a strategiei farmaceutice europene va acoperi mandatul prezentei Comisii Europene și o consecință a acestui proces va fi propunerea de revizuire a legislației farmaceutice europene. Această legislație, probabil, va fi modificată la nivelul directivelor care reglementează domeniul medicamentului, în primul rând, apoi este vorba despre o propunere pentru crearea unei autorități de intervenții în cazurile de crize sanitare, așa numitul proiect HERA și va fi cazul discutării unei revizuiri a legislației pentru medicamentele de uz pediatric.
De asemeni, în cadrul modificărilor legislative pe care le așteptăm se va discuta despre crearea unei infrastructuri digitale, inclusiv o propunere pentru un spațiu european de date privind sănătatea,un așa numit Health Data Space.”
Detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început sezonul accidentelor pe...
Știai că data și grosimea primei...
Schimbările alimentare pot fi un...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Uite trucul simplu care îți usucă...
Aerul pe care îl inspirăm, deși...