Cristina Pricop, vaccinare COVID: tehnologia ARN Mesager este testată și experimentată de zeci de ani
29 ian, 20:05

Vaccin. Foto: Pixabay
Cristina Pricop, Head of Public Affairs Romania & Moldova, Sanofi, a vorbit la dezbaterea ”Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de DC Media Group, despre tehnologiile care stau la baza creării unui vaccin.

Cristina Pricop, Head of Public Affairs Romania & Moldova, Sanofi, a afirmat la dezbaterea online „Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de trustul de presă DC Media Group, că este foarte important ca oamenii să înțeleagă că până acum se discuta despre un vaccin când acesta era deja pus pe piață.

”În cazul vaccinului COVID, companiile producătoare au făcut eforturi substanțiale pentru a folosi toată experiența deja acumulată  în dezvoltarea unor vaccinuri de până acum  și au folosit tehnologii - unele dintre ele deja testate, cum e tehnologia proteinei recombinate, sau unele în premieră cum este tehnologia ARN Mesager - dar, atenție, este testată și experimentată de ani de zile, zeci de ani deja. Iar vaccinul COVID este rezultatul acestor cercetări și acestot lucruri pe care producătorii de vaccinuri le-au dezvoltat în timp”, a explicat Cristina Pricop. 

Potrivit acesteia, în cazul COVID a fost mai special deoarece tulpinile virusului nu erau cunoscute, iar oamenii de știință au trebuit să o ia de la început cu ”cercetarea și aplicarea pe acest tip de virus a tehnologiilor noastre”. ”Nu e ușor când o faci cu reflectoarele lumii aprinse asupra ta. Nu e deloc simplu”, a adăugat Head of Public Affairs Romania & Moldova, Sanofi.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Clătite de post: cea mai simplă rețetă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri