Coronavirus, Cambodgia. Nava Westerdam, niciun pasager infectat. Românii vin acasă

Nava de croazieră Westerdam a acostat, în Cambogia, după ce a refuzată de cinci țări
Ultimii pasageri de pe un vas de croazieră Westerdam, printre care se aflau și români, care era ancorată în Cambodgia, au debarcat. Nu sunt infectați cu noul coronavirus.

Pasagerii rămași blocați aproape o săptămână la bordul unui vas de croazieră ancorat într-un port din Cambodgia, printre care se aflau și 7 români, au debarcat miercuri după ce rezultatele lor la testele pentru depistarea noului coronavirus au fost negative, a anunțat un oficial guvernamental, citat de surse Agerpres.

Vasul de croazieră MS Westerdam, operat de Holland America Line a Carnival Corporation, a ajuns în portul Sihanoukville la data de 13 februarie după ce alte cinci țări i-au interzis acostarea de teamă că pasagerii ar putea fi purtători ai noului coronavirus. Nava plecase din Hong Kong unde au fost confirmate peste 60 de cazuri de virus și două decese.

Vasul a făcut obiectul unei reexaminări după ce Cambodgia s-a grăbit să autorizeze coborârea pasagerilor de pe ambarcațiune, măsură criticată după ce o femeie de naționalitate americană care s-a aflat la bord a fost testată pozitiv cu coronavirus în weekend, după un zbor special cu destinația Malaysia.

Debarcarea pasagerilor după optsprezece zile de la acostarea vasului în Hong Kong a fost însoțită de uralele persoanelor aliniate pe puntea inferioară a navei de croazieră și de zgomotele puternice ale sirenei vaporului.

Compania proprietară se ocupă de turiști

„Ultimii 233 de pasageri de pe MS Westerdam sunt debarcați și vor continua spre Phnom Penh cu autobuzele", a spus Kheang Phearum, purtător de cuvânt al provinciei Preah Sihanouk, unde se află Sihanoukville.

Holland America Line a confirmat într-un comunicat că ultimilor pasageri li s-a acordat autorizația de a părăsi vasul în urma testelor medicale. „Compania lucrează la finalizarea aranjamentelor pentru toată lumea", se spune în comunicat, adăugând că cei care s-au numărat printre primii pasageri care au debarcat și s-au îndreptat spre case vor fi contactați de departamentul sanitar local.

Pasagerii vor petrece o noapte în capitala Phnom Penh, apoi vor zbura spre case, a declarat Sun Chan Thol, ministrul Transporturilor din Cambodgia. „Mâine, ei vor pleca în țările lor de origine", a spus oficialul.

Holland America a precizat că vasul va rămâne în Sihanoukville în timp ce membrii echipajului sunt testați. Aproximativ 1.455 de pasageri și 802 membri ai echipajului s-au aflat inițial pe vasul de croazieră la plecarea din Hong Kong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel