Crisugabalin, efect în nevralgia post-herpetică. Combate efectele virusului zoster

zoster - FOTO: Freepik
Acest medicament reduce semnificativ durerile cauzate de nevralgia post-herpetică, afecțiunea care apare după infecția cu virusul herpesul zoster.

Vezi și: Un nou biomarker ar putea schimba modul în care prevenim bolile de inimă la femei. Anticorpii anti-PC și protecția împotriva atacurilor de cord

Crisugabalin, un medicament nou, a dovedit că ajută la reducerea durerilor cauzate de neuralgia post-herpetică, o afecțiune dureroasă care apare după o infecție cu virusul herpes zoster. Un studiu recent realizat pe 366 de pacienți din China a arătat că dozele de 40 mg și 80 mg pe zi sunt sigure, bine tolerate și oferă o îmbunătățire semnificativă a simptomelor, comparativ cu un tratament placebo. Această cercetare aduce speranță pentru cei care suferă de această afecțiune, oferind o opțiune eficientă pentru gestionarea durerii.

Un recent studiu de fază 3 efectuat în China a evidențiat siguranța și eficacitatea sa la doze de 40 mg/zi și 80 mg/zi pe o perioadă de 12 săptămâni.

Prezentare generală a studiului

Studiul multicentric, dublu-orb a implicat 366 de pacienți cu o vârstă medie de 63 de ani, dintre care 52,7% au fost bărbați. Pacienții incluși în studiu aveau un scor mediu zilnic al durerii (ADPS) de ≥ 4 pe scala numerică de evaluare a durerii. Aceștia au fost repartizați aleatoriu pentru a primi fie crisugabalin 40 mg/zi (n = 121), 80 mg/zi (n = 121) sau placebo (n = 124) pe parcursul celor 12 săptămâni.

Cei care nu au prezentat efecte adverse grave în această perioadă inițială au fost invitați să participe la o extensie deschisă de 14 săptămâni, primind crisugabalin la 40 mg de două ori pe zi, potrivit Medscape.

Vezi și: Ciuperca vindecătoare de cancer: programează moartea celulelor canceroase. Lovește tumoarea din interior și o oprește

Rezultatele

Principalul obiectiv a fost schimbarea ADPS de la bază la săptămâna 12. Rezultatele au indicat reduceri semnificative ale scorurilor de durere pentru ambele doze de crisugabalin comparativ cu placebo.

În plus, un procent mai mare de pacienți care au primit crisugabalin au menționat că nu au mai simțit durerea. Ambele doze de crisugabalin au fost asociate cu reduceri mai mari ale intensității durerii comparativ cu placebo.

Profilul de siguranță

Studiul a raportat evenimente adverse grave emergente în tratament la patru pacienți din toate grupurile. Discontinuarea tratamentului din cauza efectelor secundare a fost minimă, cu doar 2.4% dintre cei care au primit 40 mg/zi și 1.6% dintre cei care au primit 80 mg/zi întrerupând tratamentul.

Autorii au concluzionat că "Crisugabalin 40 mg/zi sau crisugabalin 80 mg/zi a fost bine tolerat și a îmbunătățit semnificativ ADPS comparativ cu placebo". Aceștia au subliniat flexibilitatea de a selecta doze în funcție de răspunsurile individuale ale pacienților și tolerabilitate.

Vezi și: Vopseaua de păr fără amoniac conține proteine dăunătoare. Ce trebuie să știi despre vopsea. Dr. Olga Simionescu: Apar limfoame, alergii severe...

Limitări și considerații

În ciuda rezultatelor pozitive, constatările studiului s-ar putea să nu fie generalizabile pentru o populație mai largă, având în vedere că participanții au fost exclusiv pacienți chinezi. În plus, studiul a oferit doar date pe termen scurt privind eficacitatea și siguranța crisugabalinului și a lipsit un comparator activ.

Acest lucru ridică întrebări cu privire la modul în care aceste constatări se aliniază cu practicile standard de îngrijire din regiuni precum Statele Unite sau Europa, unde tratamentele precum antidepresivele triciclice orale, pregabalina și plasturii cu lidocaină sunt recomandate ca terapii de primă linie.

Studiul a fost condus de Daying Zhang a fost publicat online pe 25 septembrie în JAMA Dermatology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel