Noi medicamente gratuite şi compensate de la 1 noiembrie

Medicamente - Foto: Freepik @logo73
Noi medicamente vor intra pe lista celor gratuite și compensate, de la 1 noiembrie.

Vezi și:

Ironia vaccinului HPV. 5 lucruri pe care trebuie să le știi: Când le vine mintea la cap plătesc. Când era gratuit au crezut că cine știe ce le face

"Cea mai slabă țară din Europa este România! Calculăm asta din 2000 până în 2024". Martin Smatana: E cea mai puțin pregătită țară. Alții investesc de ani de zile, de asta au rezultate

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că noi medicamente vor fi incluse pe lista celor gratuite sau compensate, începând cu 1 noiembrie.

Ei bine, este vorba despre medicamente pentru boli oncologice, pentru transplantul medular şi pentru multe afecţiuni cronice.

"Aprobăm noi medicamente ce vor fi incluse, începând cu 1 noiembrie, pe lista celor gratuite sau compensate.

Este vorba de medicamente pentru boli oncologice şi pentru multe afecţiuni cronice, precum şi pentru transplantul medular", a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a completat că se va asigura "accesul echitabil şi nediscriminatoriu al pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie, care pot salva mii de vieţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel