Controale la furnizorii de servicii de sănătate pentru decontări dublate

Ministerul de Finanțe a demarat o serie de controale la furnizorii de servicii de sănătate privați, subiectul principal constituindu-l decontările dublate. Controalele au demarat săptămâna trecută și vor continua, atât în sectorul privat, cât și în cel de stat, fiindcă sunt o serie de cheltuieli care se fac altfel decât prevede legea, în condițiile în care Casa Națională de Asigurări de Sănătate alocă peste 7 miliarde de euro pe an.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici a precizat că Ministerul Sănătății a cerut să se efectueze controale la 5 furnizori privați de servicii de sănătate, în cadrul dezbaterilor DC Medical ,,Primul parteneriat public privat în sănătate. Programul de dializă rezultate și perspective”, care au avut loc astăzi în București.

,,Controalele sunt în derulare. Începem cu zona privată, vrem să vedem modul în care se cheltuiesc banii, în care sunt decontați de către Casa de Asigurări de Sănătate. Se pare că sunt dublări de cheltuieili, pentru același tip de intervenții medicale. Dacă se plătesc de mai multe ori aceste activități de către privat și de către Casa de Sănătate avem o problemă. E o chestiune ilegală și imorală față de pacienți, pentru că acești bani pot fi cheltuiți de pacienți acolo unde au nevoie. Știm bine că în zona de sănătate e nevoie de finanțare acută", a precizat Teodorovici, care amenință că o să ia măsuri dure în cazul celor cre încalcă legea.

În opinia ministrului de Finanțe, sunt o serie de cheltuieli care se fac probabil altfel decat prevede legea, iar cu banii publici și cu sănătatea nu e de joacă. Pentru același tip de intervenții medicale se plătesc de mai multe ori ceea ce reprezintă o mare problemă.

,,Vrem să luăm măsuri ca să intre totul pe făgașul legal. Dacă se încalcă partea legală o să fie măsuri foarte dure. Nu poți să te joci cu sectorul de sănătate, sunt 7 miliarde de euro pe an fonduri alocate de Casa de Sănătate și nu cred că toți aceti bani sunt cheltuiți exact cum prevede legea. Avem solicitare chiar din partea Ministerului Sănătății de a-i verifica pe acești agenti economici”, a spus ministrul, specificând că nu e vorba de o anumită patologie implicată, ci de modul în care acești furnizori de servicii medicale funcționează.

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel