Consilier prezidențial: Trebuie să responsabilizăm mai mult populația

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Loreta Păun, consilier de stat în cadrul Departamentului Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, a subliniat, la dezbaterea ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, că ar fi bine ca populația să fie responsabilizată în pandemia COVID-19.

La dezbaterea online ”Pregătirea pentru valul doi începe acum”, Diana Loreta Păun, consilier de stat în cadrul Departamentului Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, a declarat că, pe lângă pregătirea sistemului sanitar pentru al doilea val de coronavirus, ar fi bine să fie pregătită și populația.

”La fel de important este să pregătim corect și populația ori aici lucrurile sunt ceva mai sofisticate și cred că rolul dumneavoastră al presei este hotărâtor pentru că trebuie să se facă o comunicare onestă și transparentă, bazată pe dovezi științifice ca populația să capete încredere și să înțeleagă de ce sunt luate anumite măsuri, de ce sunt date anumite restricții. Vedeți cu ce campanie de fake news ne confruntăm: ideea că virusul nu există pare de-a dreptul incredibilă și depășește orice bun simț și orice simț al realității. Trebuie combătută această dezinformare și trebuie gestionate aceste adevărate pandemii de informații eronate.

(...) Domnul președinte a spus că trebuie să responsabilizăm mai mult populația. Deja responsabilitatea e partajată între autorități și fiecare dintre noi privind păstrarea acestor măsuri care, în ultimă instanță, sunt niște măsuri simple: să ne spălăm pe mâini e, în ultimă instanță, de bun simț; păstrarea distanțării sociale. (...) purtarea măștii. Da, e cald, pare ciudat să ieșim pe stradă sau să stăm în locuri închise cu masca, dar, din nefericire, acest lucru va trebui să ne intre în obicei. În ultimă instanță, nu e o măsură atât de dramatică pe lângă rezultatele catastrofale care pot apărea în cazul unei infecții”, a declarat consilierul Diana Păun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel