Cel mai periculos loc pentru copii în mașină. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, arată situații foarte grave! ”Copilul, pe post de airbag"

cel mai periculos loc pentru copii in masina Foto: Pexels @Tim Mossholder
EXCLUSIV
Cel mai periculos loc pentru copii în mașină. Conf. dr. Alexandru Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, arată situații foarte grave.

Cel mai periculos loc pentru copii în mașină. Conf. dr. Ulici, manager ”Grigore Alexandrescu”, ne-a vorbit în exclusivitate despre situațiile foarte grave prin care trece România.

”Din păcate, suntem în fiecare zi martori ale accidentelor de circulație, sunt foarte diverse, de la cazuri ușoare până la cele care nu pot fi salvați. Ceea ce constatăm, în ultima vreme, este o creștere alarmantă a cazurilor care provin dintr-o lipsă crasă de educație.

Adică dintr-un accident de circulație produs dintr-o mică neatenție, lipsa protecției, a centurii de siguranță pe locurile din spate, în care copiii au obiceiul să stea la mijloc, practic între scaunele din spate, când la frânări bruște, nici nu este nevoie de impact, aceștia sunt proiectați prin parbriz”, a explicat medicul Alexandru Ulici, în cadrul dezbaterii ”Haos în trafic, mii de morți pe șosele! Siguranța rutieră, problemă majoră în România”.

Totodată, Val Vâlcu a subliniat că sunt multe cazuri în care părinții își țin copilul pe post de airbag. ”Îl țin în brațe, pe bancheta din față, iar în cazul unui impact, părintele este amortizat de coprul micuțului bebeluș din brațe”.

De altfel, crește foarte mult numărul accidentelor pe trotinetă. Prin tot mediul urban și din păcate au început să apară și pe șoselele dintre localități oamenii care merg cu trotineta, fără să respecte niciun fel de regulă, nici de protecție, nici de circulație”, a mai spus medicul Alexandru Ulici.

 

Accidentele de trotinetă sunt cele mai grave

Conf. dr. Alexandru Ulici a precizat că accidentele de trotinetă sunt cele mai grave, fiind extrem de violente, tocmai pentru că nu sunt respectate minimele reguli de protecție.

”Și acestea sunt extrem de violente, pentru că nu există niciun element de frânare din partea autovehiculului mai mare, pentru că-l lovește. Cel cu trotineta se dezechilibrează foarte ușor, cade, și nu mai este timp de frânare. Acestea sunt foarte grave (...).

Mersul pe trotinetă pe carosabil este total nereglementat în acest moment. Chiar dacă există legislație, nu este respectată. Din punct de vedere legal nu ai voie să mergi cu copilul pe trotinetă, nu ai voie să mergi pe carosabil acolo unde viteza este de peste 50 km/h.

Trebuie echipament de protecție, care iarăși nu este purtat”, a mai spus medicul Alexandru Ulici. 

Vezi mai multe în video:

Vezi și: Transplantul de organe. Moştenesc pacienţii amintiri de la donatorii lor? Ce s-a descoperit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel