Cel mai BUN test pentru depistarea COVID-19. Dr. Rafila, diferențe MAJORE între PCR și rapid: "Dau rezultate fals negative"
09 feb, 12:50

EXCLUSIV
Medicul Alexandru Rafila a declarat, în exclusivitate la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group, care este diferența între testele PCR și cele rapide. 

"Dacă, spre exemplu, vrei să organizezi o petrecere și te duci cu un test făcut în ultimele 24 de ore, participi fără niciun fel de problemă la acel eveniment.

Este adevărat, testele PCR sunt mult mai relevante decât cele rapide, care se corelează foarte bine cu pozitivitatea doar la persoanele care sunt simptomatice. La cele asimptomatice, de cele mai multe ori, testele rapide nu sunt relevante, pentru că dau rezultate fals negative.

Și atunci poți să te gândești la repornirea unor activități, ținând cont de aceste două elemente, ele nu trebuie să fie discriminatorii, probabil prin luna aprilie-mai va exista o foarte mare disponibilitate de vaccin, rămâne de văzut dacă oamenii vor opta cu același entuziasm.", a precizat prof. dr. Alexandru Rafila, dezbaterea ”Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group.

 

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri